Belgian Tornados en Cheetahs grijpen naast podiumplaats in finale 4x400 meter

Sport |

Zowel de Belgian Tornados als de Cheetahs konden helaas geen potten breken in de finale van de 4x400 meter op de Olympische Spelen. De Tornado’s waren er net als in 2016 dicht bij en belandde op een vierde plaats. Ook de Cheetahs boden geen weerwerk tegen de toplanden en belandde hierdoor op plaats zeven. Maar acht, niet alles ging mis want beide teams liepen wel een nieuw Belgisch record.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Belgian Tornados

Het begon nochtans goed voor het Belgische mannelijke estafetteteam in de finale van de 4x400 meter. Alexander Doom beet de spits af en kon bleef in het kielzog van alle toplanden waaronder de Verenigde Staten, Botswana en Nederland. Daarna was het de beurt aan Jonathan Sacoor die een paar plaatsen prijsgaf, waaronder aan Nederland en de Verenigde Staten. Gelukkig was er Dylan Borlée die opnieuw heel wat tijd kon goedmaken en tenslotte ook broer Kevin Borlée die de schade verder kon beperken. We kunnen niet anders concluderen dat de Tornados het goed hebben gedaan, al moet het pijn doen dat broer Jonathan Borlée net voor de finale uitviel met een blessure.

De Verenigde Staten eindigde in de finale van de 4x400 meter als eerste (2:55:70), Nederland als verrassende tweede (2:57:18), Botswana als derde (2:57:27) en België helaas als vierde (2:57:88). Hiermee doen onze Tornados ongeveer het even goed als in 2016 in Rio en liepen ze in Tokio zelfs een nieuw Belgisch record. 

Belgian Cheetahs

Ook de Belgian Cheetahs liepen vandaag de finales van de 4x400 meter. De ploeg die bestaat uit Naomi Van den Broeck, Imke Vervaet, Paulien Couckuyt en Camille Laus klokten af op 3:23.96. Dat is een nieuw Belgisch record en hiermee eindigden de Cheetahs op een zevende plaats.

Van den Broeck ging stevig van start maar kon het tempo niet tot het einde van haar beurt vasthouden. Imke Vervaet kwam haar vervolgens aflossen, en moest vanaf de zevende plaats vooral zorgen dat de achterstand niet verder uitliep. Dat lukte, waardoor Paulien Couckuyt en Camille Leus alles op alles konden zetten om de vijfde plaats te bemachtigen. Helaas voor deze dames zat dat er niet in waardoor de Cheetahs op een zevende plaats eindigden (3:23:96). De Verenigde Staten (3:16:85), Polen (3:20:53) en Jamaica (3:21:24) kaapte het goud, zilver en brons weg.

Volg de Olympische Spelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza of Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top