Deze evenementen mogen auto- en motorsportliefhebbers niet missen!

Het staat buiten kijf dat de sportzomer van 2021 meer dan goed gevuld is. Maar na het Europees kampioenschap, de Tour de France en de Olympische Spelen willen we niet dat autosportliefhebbers op hun honger blijven zitten. Daarom overloopt Proximus Pickx wat er deze zomer nog in de auto- en motorwereld op sportief vlak staat te gebeuren.

 

GT World Challenge Europe in Brand Snatch, Groot-Britannië

De Belgische autocoureurs Dries Vanthoor en Charles Weerts gingen afgelopen weekend ei zo na met de overwinning aan de haal tijdens de 24u van Spa-Francorchamps. Ze werden op amper negen minuten en 40 seconden ingehaald door de Ferrari van Alessandro Pier Guidi, de Nicklas Nielsen en de Côme Ledogar. Vanaf 28 tot en met 29 augustus krijgt het Belgische team echter een nieuwe kans om op het Britse Brands Hatch-circuit een nieuwe overwinning te claimen. 

 

Berlin E-Prix 2021

De laatste twee wedstrijden van het wereldkampioenschap Formule E vinden plaats in Berlijn. Van 14 tot en met 15 augustus zullen de Nederlanders Nick De Vries en Robin Frijns uitmaken wie van hen wereldkampioen zal worden in de Formule E. Deze strijd vindt plaats op het legendarische Tempelhof Airport Circuit in Berlijn.

Bekijk de laatste twee manches van het Wereldkampioenschap Formule E op ‘Eurosport 2’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Ypres Rally Belgium

Van 13 tot en met 15 augustus wordt de ruime omgeving van Ieper omgetoverd tot een rallycircuit. Racepiloten uit verschillende klassen zullen op deze dagen langs de kleine West-Vlaamse landweggetjes voorbijscheuren in de hoop om punten te sprokkelen voor het wereldkampioenschap rally. Het valt nog af te wachten of onze landgenoot Thierry Neuville het ontegensprekelijke thuisvoordeel zal kunnen uitbuiten tegenover zijn naaste concurrenten.

Volg de Rally van Ieper van 13 tot en met 15 augustus op ‘Sporza’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 

MotoGP van Oostenrijk

Van 13 tot en met 15 augustus strijken tientallen professionele motor-racepiloten neer op de Red Bull Ring in Spielberg, Oostenrijk. De eerste dag staan er vrije trainingen op het programma, maar vanaf zaterdag 14 augustus begint het echte werk. Dan worden de kwalificatieritten afgewerkt en krijgen we een beter zicht op welke racepiloot in goede vorm verkeert. Op zondag 15 augustus gaat de race eindelijk echt van start.

Volg de MotoGP van Oostenrijk op ‘Eurosport 2’ of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!


Sport

Bekijk alles
Top