Na Tekken en eFootball (PES) is het nu de beurt aan de game Dota 2 om zijn Belgische vertegenwoordigers te ontdekken voor de eindfase in Eilat in november 2021. De Belgian Esports Federation kondigde op Twitter aan dat de inschrijvingen voor de qualifiers open zijn. Toon jij waartoe je in staat bent?

Acht teams zullen kunnen deelnemen aan de qualifier voor de IeSF 2021 World Championships. Aan het slot blijft er slechts één team over.

Want slechts één team zal ons land mogen vertegenwoordigen onder de vlag van de Belgian Esports Federation! Alle toernooiregels vind je via de link in de tweet aan het eind van het artikel.

Een paar details die je zeker moet weten: de meest recente versie van het spel is vereist, het Toornament-platform zal de structuur zijn waarop het toernooi zal plaatsvinden, opzettelijk verliezen van een wedstrijd zal niet getolereerd worden en Discord wordt het officiële communicatieplatform tussen de spelers.

Verder is het format van de competitie een boom met dubbele eliminatie. Alle wedstrijden zullen doorgaan in BO1, met een grote finale in BO3, en er is een pauze van 15 minuten tussen elke wedstrijd.

Elk team bestaat uit 5 spelers, één van die spelers is de aanvoerder. Het team moet bestaan uit 5 spelers met een Belgisch paspoort die op 29/8/2021 minstens 16 jaar oud zijn.

De vicepresident van de Belgian Esports Federation, Samy Bessi, ziet de organisatie van een Dota 2-toernooi als een stap vooruit voor de Belgische community van het spel. "Dota 2 is niet heel bekend bij het grote publiek in België, maar blijft een grote franchise in internationale esports, met onder meer de grootste cash prize in de geschiedenis: 34 miljoen dollar, voor het The International-evenement in 2019."