De sterren achter de musical 'In the Heights'

Muziek | De Amerikaanse musicalfilm ‘In the Heights’, gebaseerd op de gelijknamige Broadway musical van de makers van ‘Hamilton’, komt binnenkort naar de VOD-catalogus van Proximus Pickx. Ter gelegenheid daarvan nemen we de makers van de musical onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘In the Heights’ speelt zich af in Washington Heights – geen deel van de stad Washington, maar wel van het New Yorkse Manhattan, ter hoogte van de Washington Bridge. De buurt leed in de jaren 80 en 90 zwaar onder de crackepidemie, maar is tegenwoordig al enkele jaren aan een heropleving bezig. Terwijl de buurt een mooiere toekomst tegemoet gaat, dromen ook de personages in de musical van een beter leven.
 
Een van hen is Usnavi de la Vega, de uitbater van een buurtwinkel. In de film vertelt hij aan vier kinderen een verhaal over dromen najagen, hard werk en liefde, en dat doet hij met een pak gezang en gedans. De rol van Usnavi ging naar acteur Anthony Ramos, die al te zien was in de muzikale film ‘A Star Is Born’ en in de captatie van de musical ‘Hamilton’ die je op Disney+ kan vinden.
 
Andere rollen zijn voor Melissa Barrera, die onder andere in de Netflixreeks ‘Club de Cuervos’ schitterde, zangeres Leslie Grace die binnenkort de titelrol krijgt in HBO’s ‘Batgirl’ en Corey Hawkins, bekend van ‘The Walking Dead’, ‘Straight Outta Compton’ en ‘BlacKkKlansman’. Olga Merediz herneemt de rol die ze ook al op Broadway speelde in ‘In the Heights’, een rol waarvoor ze een Tony Award won.

De schrijvers

We vermeldden al even de hitmusical ‘Hamilton’. Die voorstelling, waarin zowel gezongen als gerapt wordt, palmde enkele jaren geleden de hele musicalwereld in. Het brein daarachter was Lin-Manuel Miranda, ook de muziekschrijver voor ‘In the Heights’. Hij speelde op het podium ook even de rol van Usnavi. De enorm getalenteerde schrijver en componist heeft al een Pulitzerprijs, drie Tony Awards, drie Grammy’s, een Emmy en twee Oliviers op zijn naam staan, naast een Oscarnominatie.
 
Het verhaal is dan weer van de hand van Quiara Alegría Hudes, die ook het scenario schreef voor de verfilming. In 2008 wonnen zij en Miranda de Tony Award voor de beste musical voor ‘In the Heights’. In 2012 werd ze gelauwerd met een Pulitzerprijs voor haar toneelstuk ‘Water by the Spoonful’.
 
Vanaf 23 augustus is de verfilming van ‘In the Heights’ beschikbaar in de Premium VOD-catalogus van Proximus Pickx, maar wie nu al van de geweldige muziek wil genieten, kan dat hieronder.‘In the Heights’ is vanaf 23 augustus beschikbaar in de Premium VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Ontdek 'Hamilton' op Disney+, nu beschikbaar via de tv-opties 'All Stars' en 'All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Meer info over onze tv-opties vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top