'De Omgekeerde Wereld' heeft een herkansing gekregen, maar is dat gelukt?

Films |
In april van dit jaar onthulde VTM 'De Omgekeerde Wereld', een programma waarin het kruim van Bekend Vlaanderen mag antwoorden op vragen van quizmaster Mathias Coppens en enkele onbekende deelnemers die antwoorden mogen inschatten. Na enkele afleveringen bleken de kijkcijfers flink tegen te vallen en verhuisde het programma naar deze zomer. Maar is dat een goede beslissing gebleken? Proximus Pickx zocht het uit.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na slechts drie uitzendingen in april viel bij VTM al het keiharde verdict: het quizprogramma moest verkassen naar de zomer. De eerste aflevering was geen onverdeeld succes met ongeveer 374.000 kijkers, twee afleveringen later wist Mathias Coppens met zijn gasten nog geen 200.000 kijkers te lokken. "We willen 'De Omgekeerde Wereld' meer zuurstof geven op een ander uitzendmoment", verklaarde de commerciële omroep destijds.
 
VTM heeft daarom de afleveringen opnieuw uitgezonden vanaf 13 juli op dinsdag, woensdag en donderdag om 21.55 uur. Als gangmaker programmeerde de commerciële omroep 'Met vier in bed' voor de quiz, om zo kijkers te lokken.

Meer zuurstof?

Het blijkt dat VTM helaas op het verkeerde paard heeft gewed. Wie de kijkcijfers van de afgelopen twee weken erbij haalt, ziet al gauw het fenomenale probleem waarmee de sympathieke quiz kampt. De uitzendingen vallen midden in de sportzomer met de Olympische Spelen. Eigenlijk is het programma een beetje slachtoffer van het succes van onze landgenoten in de Olympische Spelen. Zelfs de uitnodiging van de olympische medaillewinnares Nina Derwael in een van de afleveringen van 'De Omgekeerde Wereld' kan daar niets aan veranderen.
 
De top 20 van bestbekeken programma's wordt gedomineerd door VRT met de uitzendingen van Sporza op kop. Zo weet 'Studio Tokio' bijna 816.000 kijkers te lokken en trekt 'Van hier tot in Tokio' 580.000 gegadigden. De wedstrijden zelf, die rechtstreeks op Sporza worden uitgezonden, trekken minder livekijkers. Maar wanneer je de kijkcijfers van deze wedstrijden optelt, kom je toch aan een ferm blok televisiekijkers.
 

Uitdagingen

Bovendien is de vakantieperiode per definitie al een moeilijke periode om kijkers te lokken en deze zomer zal dat zeker niet anders zijn. Veel landgenoten zagen hun reisplannen het afgelopen jaar in rook opgaan en zitten nu boordevol knaldrang - wat ons betreft nu al het woord van het jaar 2021. Wie niet op reis is, volgt hoofdzakelijk de lotgevallen van onze getalenteerde Belgische atleten op de Olympische Spelen, bijvoorbeeld via Pickx.
 
Ten slotte is het uitzenduur van 'De Omgekeerde Wereld' niet ideaal. Het programma volgt op 'Met vier in bed', dat ook geen hoogvlieger is in de kijkcijfertabellen. Het programma, dat is heruitgezonden, trekt net geen kwart miljoen kijkers.
 
Niettemin blijft 'De Omgekeerde Wereld' een toegankelijk programma dat zijn troeven heeft. Zo nemen een reeks Bekende Vlamingen het op tegen enkele minder bekende kandidaten. De BV's moeten vragen van Mathias beantwoorden, terwijl de kandidaten moeten inschatten wat zij antwoorden om zo met een leuk geldbedrag naar huis te gaan.
 
Bekijk 'De Omgekeerde Wereld' op dinsdag, woensdag en donderdag om 21u55 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top