Analyse SK Deinze (1B): professioneler, jonger én rijkelijk gestoffeerd in het offensieve compartiment

Challenger Pro League | In de laatste rechte lijn richting competitiestart nemen we de acht 1B-deelnemers voor het seizoen 2021 - 2022 even onder de loep. Wie liet zich gelden op de transfermarkt, wat vertelden de oefenduels ons en tot waar reiken de ambities? Vandaag nemen we SK Deinze onder de loep.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SK Deinze kwam vorig seizoen in 1B als een ploeg die het niet gewend was om vaak te verliezen. De Oost-Vlamingen hadden tijd nodig om zich aan te passen aan het profvoetbal en speelden een heel wisselvallig seizoen.

Als het trio Challouk - Mertens - Staelens flitste, dan viel er vaak heel wat te beleven bij de matchen van Deinze, maar continuïteit bleek een werkpunt. De Oranjehemden parkeerde uiteindelijk op een vijfde plek en dat was onder de verwachtingen.

Verjonging en professionalisering

De club wilde graag leren uit haar fouten en voerde in het tussenseizoen wel wat wijzigingen door. Allereerst werd zowat de hele technische staf vervangen. Wim De Decker werd de nieuwe T1 en legde er de voorbije weken stevig de pees op. In de wandelgangen wordt dan ook gezegd dat er in het Burgemeester Van De Wielestadion nog nooit zo scherp getraind werd als tijdens deze voorbereiding.

Ook binnen de spelerskern werden er wel wat wijzigingen aangebracht. Oudere spelers zoals De Schutter, De Witte en Neto werden bedankt voor bewezen diensten terwijl Le Postollec zijn plek op het veld inruilde voor een rol naast het veld. In hun plek werden jongere talenten genre Fuakala (Club NXT), Geeraerts (Antwerp), Schamp (Zulte Waregem) en Verwaal (Cercle Brugge) werden aan de selectie toegevoegd.

Met Abrahams en Janssens werden er ook twee spelers opgevist bij Westerlo en met Beerschot-cultheld Prychynenko kwam er ook een brok ervaring en karakter bij in de defensie. Bizimana (Waasland-Beveren) moet dan weer het voetbalpensioen van Le Postollec opvangen.

Gestage oefencampagne

SK Deinze begon matig aan de oefencampagne met een 6-2 nederlaag tegen Union en een 1-3 verliesmatch tegen Zulte Waregem. Maar tegen de Griekse eersteklasser FC Volos begon de Deinse motor te draaien. De Oost-Vlamingen wonnen knap met 0-1 en namen nadien ook nog eens vlot de maat van Sparta Petegem en KSV Oudenaarde (2x 0-4).

Een tweede oefenpot tegen Union bevestigde de groei van het vormpeil, want na de 6-2 van begin juli werd het dit keer 1-1. Al is alles natuurlijk relatief in oefenduels.

Mikken op top drie

Deinze slaagde er tot op heden in om alle sterkhouders aan boord te houden. De basis bleef behouden en na een subtiele verjongingskuur binnen de kern lijkt er ook een frissere wind doorheen het Burgemeester Van De Wielestadion te waaien. Ook de omkadering zette de voorbije maanden minstens een stapje vooruit, wat alleen maar het beste doet vermoeden.

Alles lijkt aanwezig om er dit jaar wél een stabiel seizoen van te maken en de top drie lijkt een realistisch doel voor De Decker en co. De club lijkt alvast gewapend om dit seizoen mooie dingen op de mat te toveren. Zeker offensief (Challouk, De Belder, Mertens, Staelens, Abrahams, Geeraerts, ...) lijken er weinig teams beter gestoffeerd dan SK Deinze.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top