De World Series of Warzone vonden op 3 en 4 augustus plaats. Het toernooi bracht de beste Europese spelers van de Battle Royale samen. Ondertussen zijn de kampioenen bekend: de spelers Fifakillvizualz, itsWarsZ en hun kapitein Jukeyz! Opmerkelijk is het feit dat ze alledrie spelen voor het team van speler en content creator Dmitry 'Recrent' Osintsev, van het bekende Natus Vincere.

Om te beginnen

Het is belangrijk om te weten dat deze World Series of Warzone niet de eerste competitie van het spel is: de Noord-Amerikaanse World Series of Warzone vonden reeds plaats, waarin Aydan (van de New York Subliners) samen met Rated en Huskerrs de eerste plaats pakten. Op het programma stonden twee mini-competities in twee fases: de beste trio's en de Captain's Cup.

Voor de competitie in onze regio werden de kapiteins op voorhand uitgekozen.

-De streamer en medeoprichter van Team Vitality, ook bekend als the French Monster, Gotaga. Hij koos voor MysTK en BrokyBrawks van Team Vitality als teamgenoten.

-Enzy, een Britse streamer, werd bijgestaan door BubbleCT_ & Angell.

-Het team van de Engelse 'ImAngelikaa' van de London Royal Ravens bestond uit haarzelf, riri29_ en Chunkrjt.

-De Italiaanse content creator van Fnatic Moonryde koos voor Waartex en Washout.

-Als laatste nam de Rus Recrent van Natus Vincere deel, samen met Mimque & ubica.

Elke kapitein stelde 9 teams van 3 spelers samen. Deze spelers werden gekozen om het Franse team te vertegenwoordigen: LouiCM, Lenum, & Vapulear. Velox, jordantrecc & predax. Janowicz, horridozie & Miniuwa. Low4n, telo & Riskin; xHankyy, Maxi & 4Faint. Phyzikk, Nianfo & Thomacky. Chow1, ESKc & Ayzenir. Norby, berdydaft & k4brone. Bennycentral, QwiKeR THaN u & Primzvh.

Het team dat het toernooi op het gebied van individuele prestaties won, speelde onder de vlag van Recrent en bestond uit Fifakillvizualz, itsWarsZ en kapitein Jukeyz.

Resultaten en klassement

Het is misschien handig om wat meer te leren over het klassementsysteem van dit toernooi: de spelers namen deel aan 6 private games, waarin elke kill goed was voor één punt. Afhankelijk van hun positie in de ranking, werd een kill multiplier toegewezen.

Het team van Fifakillvizualz, itsWarsZ en Jukeyz behaalde 148 punten en eindigde als eerste trio van het toernooi. LouiCM, Lenum, & Vapulear (van het team Gotaga) werden tweede met 126 punten, gevolgd door Stikinson, Qwizzyxqt & Noirstaz van het team van Recrent, die op de derde plaats eindigden met 124,5 punten.

De winnaars mochten 50 000 $ mee naar huis nemen, de tweede plaats was goed voor 30 000 $, de derde voor 20 000$. De prijzen werden degressief uitgedeeld, tot en met de 25ste plaats.

In de Captain's Cup eindigde team Recrent op de eerste plaats, met 572 punten, gevolgd door team Gotaga met 541,5 punten en team Angelika met 521,5 punten.

In die competitie verdiende de winnaars 30 000 $, samen met 1000 $ per speler van hetzelfde team. De kapitein van het eerste team won 30 000 $, die van het tweede team 15 000 $ en die van het derde team 13 000 $.

Is deze competitie een voorproefje van nog meer Europese competities van de Call of Duty-franchise ? De kleinere budgetten in vergelijking met de Call of Duty League zijn een belangrijke kanttekening. Noord-Amerika krijgt nog steeds een voorkeursbehandeling van Activision, en enkel de tijd zal uitwijzen of daar ooit verandering in komt.