Kenny De Ketele staat na de afvalling, het derde onderdeel van het omnium baanwielrennen op de Olympische Spelen in Tokio, op de tiende plaats. De leiding is in handen van de Brit Matthew Walls.
De Ketele reed het eerste deel van de afvalling in de voorste gelederen en kwam niet in de problemen. Plots was het dan toch alarmfase rood en de Belg kon de meubelen niet meer redden. Hij viel als elfde af en eindigde in het onderdeel als tiende. 

De 36-jarige De Ketele begon het omnium donderdag met een elfde plaats in de scratch (20 punten). In de tempokoers eindigde hij als zevende, wat hem 28 punten opleverde voor de totaalstand. In de afvalling sprokkelde hij 22 punten. Met een totaal van 70 punten staat hij in de algemene stand op de tiende plaats.

De Italiaanse titelverdediger Elia Viviani won de aflossing en staat na drie onderdelen in de algemene stand op de zesde plaats (82 ptn). Walls (114 ptn) houdt aan kop nipt de Nederlander Jan-Willem van Schip (110 ptn) achter zich.

Het omnium telt op de Spelen in Tokio in totaal vier onderdelen, die allemaal donderdag op de planning staan. Na de scratch, tempokoers en afvalling valt het doek met de puntenkoers, waar aan het eind de medailles te verdienen zijn.