Van ontroerende docu tot cultklassieker: onze kijktips van de week

Films | Een nieuwe week betekent ook weer een nieuwe lading films, series, spelprogramma’s … op de buis. Weet jij nog niet hoe jij je avonden zal vullen de komende dagen? Dan heeft Proximus Pickx de redding. Dit zijn onze kijktips voor deze week.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Maandag: Vakantiehuis For Life

De duo’s in het jongste verbouwingsprogramma van VTM zitten net over halverwege in de werken aan hun vakantiehuisje in de Ardennen. Vorige week kregen ze nog een bezoekje van gastjurylid en eigenaar van het vakantiedomein Marc Coucke, tevens de eigenaar van zowat half Durbuy. Hoe zullen de koppels omgaan met zijn opmerkingen? Putten ze inspiratie uit de huisjes die hij en zijn vrouw al samen opknapten of kiezen ze net resoluut voor een andere richting? En na alle watertjes die ze (soms letterlijk) al hebben doorzwommen: welke uitdaging wacht hen deze week?
 
Bekijk de zesde aflevering van ‘Vakantiehuis For Life’ op maandag om 22u20 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: Waar is Mark?

Lidewij Nuitten ging in deze ontwapenende documentairereeks op zoek naar haar allereerste jeugdliefde. Ze weet alleen nog dat hij een donkere huidskleur had, dat ze kushandjes naar elkaar wierpen in de stapelbedden van de kampplaats waar ze als 7 of 8-jarige op voetbalkamp ging, dat hij vermoedelijk geadopteerd was en dat zijn voornaam Mark was. Als je de eerste uitzending eerder dit jaar hebt gemist, krijg je nu de kans om in te halen. De reeks begint en gaat steeds uit van een ludieke, lichtvoetige opzet, maar tijdens de zoektocht van de documentairemaakster stuit ze onvermijdelijk op schrijnende verhalen over adoptie, de lakse reglementering van toen en racisme. Omdat ze er geheel terecht voor kiest om ook die verhalen tot hun recht te laten komen, slaagt ze erin om zo toch weer een heel andere snaar te raken. Dankzij haar typerende solo-aanpak stelt ze haar gesprekspartners snel op hun gemak en kan ze intieme gesprekken voeren.
 
Bekijk ‘Waar is Mark?’ op dinsdag om 21u op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: Status Update

Op woensdagavond breken we de week in twee, en hoe doen we dat beter dan met wat licht verteerbaar kijkvoer? ‘Status Update’ is een romantische tienerfilm van de makers van ‘Step Up’ en ’17 Again’. Daarin volgen we Kyle, die het na de scheiding van zijn ouders en een verhuis moeilijk heeft om zijn plekje in de wereld te vinden. Totdat hij een magische app ontdekt, waarmee hij met een statusupdate al zijn wensen kan doen uitkomen. Een waar sprookje voor de 21ste eeuw, met andere woorden. Kyle wordt vertolkt door Ross Lynch, die je misschien kent van de Netflixserie ‘Chilling Adventures of Sabrina’.
 
Bekijk ‘Status Update’ op woensdag om 20u30 op Play5 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: Vlaanderen herleeft

Het einde van de pandemie is stilaan in zicht, en daarbij hoort ook de heropstart van de cultuursector. Van artiesten tot technici tot concertorganisatoren: allemaal moesten ze lange tijd het werk neerleggen, maar nu mogen de micro’s en kabels weer van onder het stof gehaald worden. Programmamaker Eric Goens volgde enkele van hen op de voet om te documenteren hoe ze hun eerste stappen weer zetten op de festivalterreinen en in de spotlights. Artiesten als Niels Destadsbader, Bazart, De Romeo’s en Luka Cruysberghs, maar ook technici en medewerkers achter de schermen komen aan bod.
 
Bekijk ‘Vlaanderen herleeft’ op donderdag om 21u05 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: 12 Monkeys

Nadat hij met comedygezelschap Monty Python de wereld veroverde, begon Terry Gilliam een erg succesvolle carrière als cultregisseur. Op zijn palmares staat de Johnny Depp-prent ‘Fear and Loathing in Las Vegas’, en ook de scifiklepper ’12 Monkeys’. Die wordt vandaag nog steeds gezien als een van de beste tijdreisfilms ooit gemaakt. Het plot verhaalt over sociopaat James Cole (Bruce Willis), die vanuit het jaar 2035 teruggestuurd wordt in de tijd om de oorsprong van een immens dodelijk virus te achterhalen. Hij wordt echter enkele jaren te ver in de tijd gekatapulteerd, naar het jaar 1990, waar niemand hem gelooft en hij in een psychiatrische instelling belandt. Daar kan hij alleen medepatiënt Jeffrey Goines (Brad Pitt) overtuigen van het nakende onheil. Zowel Willis als Pitt geven in deze film enkele van de beste acteerprestaties uit hun carrières. Alleen al daarom, en omwille van de clevere manier waarop er met tijdreisdilemma’s wordt omgegaan, is ’12 Monkeys’ een klassieker geworden.
 
Bekijk ’12 Monkeys’ op vrijdag om 22u20 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top