Vanmorgen is een gedetineerde ontsnapt uit de gevangenis van Gent, gekend als de Nieuwewandeling. Ondanks een intense speuractie kon de ontsnapte gevangene woensdagavond nog niet worden opgepakt. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.
"De eerste melding van een mogelijke ontsnapping kwam bij de politie woensagvoormiddag binnen om 10.40 uur", bevestigt de parketwoordvoerster. Sinds 11 uur was er in de omgeving van de Nieuwewandeling een grootschalige zoektocht bezig. Rond de middag werd duidelijk dat het effectief om een ontsnapping ging. "Er gebeurde een sweeping van de gevangenis en de buurt rondom de gevangenis werd ruime tijd afgezet." Er werden speurhonden en een helikopter ingezet. 

Die zoekactie werd nadien verdergezet in de wijde omgeving, maar zonder succes. "De exacte omstandigheden van de ontsnapping worden volop onderzocht en de gedetineerde wordt momenteel intensief opgespoord", klinkt het nog bij het parket. Mogelijk werd de gedetineerde ook op het dak van de gevangenis gezien, maar dat kon niet worden bevestigd. In het belang van het onderzoek wil het parket geen verdere info gegeven.