Het 13e wereldkampioenschap esports nadert met rasse schreden! Na de lancering van de Tekken 7-qualifiers is het nu de beurt aan het voetbalspel PES 2021 om zijn intrede te maken.

Het is dus tijd voor de Eilat 2021-kwalificaties! Op het wereldkampioenschap zullen vertegenwoordigers van talrijke naties het tegen elkaar opnemen op verschillende games. Een voorbereidende fase, namelijk de nationale kwalificaties, is dus van essentieel belang. België organiseert via zijn nationale federatie (BESF) een reeks toernooien. Het voetbalspel waarop de spelers hun mooiste acties op de mat zullen brengen tijdens het kampioenschap, is Pro Evolution Soccer. Onlangs werd aangekondigd dat de game omgedoopt wordt tot eFootball.

Het zijn dus de fans van de game van Konami die binnenkort hun geluk zullen kunnen beproeven. Volgens de informatie die dinsdag op Twitter verscheen, zouden onze kwalificaties op 14 augustus moeten plaatsvinden. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan de competitie ook een dag langer duren.

Hoewel er de komende uren nog meer details zullen volgen, zijn de inschrijvingen nu al geopend.

Ter herinnering, slechts één speler per land zal zich kwalificeren voor het IESF Esports World Championship. De competitie belooft voor heel wat opwinding te zorgen met niet minder dan 82 landen die hun kleuren met trots zullen verdedigen!