Dit wist je vast nog niet over Cher in ‘Burlesque’

Dim de lichten, breng je roodste lippenstift aan en haal de veren en parels boven: het is tijd voor ‘Burlesque’. De film uit 2010 met Christina Aguilera en Cher betovert vanavond vanaf 20u30 op VTM2. Proximus Pickx duikt hier al even achter de schermen met de beste anekdotes van zangeres en actrice Cher.

Een opfrisser voor zij zich de film niet volledig herinneren: Ali (Christina Aguilera), een dorpsmeisje met een geweldige stem, laat een moeilijk leven achter zich en volgt haar dromen naar Los Angeles. Ze krijgt een baantje als serveerster in de Burlesque Lounge, een ooit majestueus theater dat onderdak biedt aan een geïnspireerde muzikale revue onder leiding van Tess (Cher), de eigenares. Ali wil koste wat kost zelf op het podium belanden. Met hulp van de dj en de assistent gastheer, maakt ze haar dromen waar. Alleen moet ze Tess voor zich winnen.

De rol van Tess ging bijna naar Queen Latifah

Regisseur Steve Antin wilde een groot, bekend gezicht voor de rol van Tess, en het had geen haar gescheeld of dat was niet de iconische Cher geworden. Antin had namelijk Queen Latifah en Michelle Pfeiffer overwogen voor de rol van de clubeigenares. Clint Culpepper, die mee het scenario schreef, en Christina Aguilera waren het echter al langer eens over Cher, voor ze uiteindelijk Antin aan boord kregen. Het enige probleem was dan de beschikbaarheid van de zangeres. Cher was naar verluidt in een studio een stemmetje aan het opnemen voor ‘Zookeeper' en toen Culpepper ontdekte dat ze daar was, kampeerden hij en Antin een hele tijd buiten, wachtend op haar vertrek, en van het één kwam het ander.

Cher maakte haar eigen kledingkeuzes

Michael Kaplan, die de kostuums voor de film ontwierp, onthulde in een interview dat hij een kleur wilde toekennen aan Chers personage Tess en eigenlijk geloofde dat Tess en Cher in verschillende opzichten op elkaar leken, vooral met betrekking tot hun professionaliteit. Hij onthulde dat hij wilde dat Cher zwart zou dragen in de film, maar Cher liet zich niet zo gemakkelijk leiden op de set.
 
"Cher drukte altijd haar stempel op alles wat ze droeg. Ik legde elke dag kleren in haar kamer en ze liep telkens anders naar buiten dan ik voor ogen had. Maar het werkte. Cher en Tess lijken ook gewoon erg op elkaar: ze zijn beiden showbizztroopers”, zei Kaplan.

Waarom Cher accepteerde om een bijrol te spelen

De iconische, uiterst getalenteerde en wereldberoemde Cher die een bijrol speelt. Klinkt een beetje vreemd, toch? Er is echter een logische reden achter haar beslissing, Cher wilde namelijk dolgraag zingen en acteren combineren en was bang dat dit haar laatste kans zou zijn.
 
"Ik wilde zingen, ik heb nog nooit in een film kunnen zingen. Ik kreeg ‘Mamma Mia’ aangeboden met Meryl Streep maar ik was op tournee dus ik kon het niet doen. En dus dacht ik dat dit misschien mijn laatste kans zou zijn en ik wilde het gewoon doen", onthulde Cher tijdens de rode loper van de première van de film.

Ze heeft spijt

Hoewel ze een wel overwogen beslissing maakte voor haar deelname aan ‘Burlesque’, kwam er later toch wat spijt boven bij Cher. In 2013 vertelde ze namelijk aan The Guardian dat “het een veel betere film had kunnen zijn”. Ze vond het triest dat een verhaal met zoveel potentieel naar haar mening “verloren was gegaan”. De reden: ze vond Steve Antin een “vreselijke regisseur”. Of hij dat ook echt is, laten we in het midden. De film daarentegen, kan je vast wel bekoren!
 
Bekijk ‘Burlesque’ op maandag 9 augustus om 20u30 op VTM2 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Films

Bekijk alles
Top