De Amerikaanse oud-president Barack Obama zal zijn zestigste verjaardag alleen vieren met familie en vrienden, in plaats van met de eerder aangekondigde honderden gasten. Dat meldt de krant The New York Times op basis van de woordvoerster van Obama.
De oud-president had veel kritiek gekregen op het geplande feest, wegens de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus. Die virusvariant is volgens de krant de reden dat het verjaardagfeest, dat zaterdag op een eiland in Massachusetts zou plaatsvinden, uiteindelijk op kleinere schaal wordt georganiseerd.

Het evenement was volgens de woordvoerster maanden geleden al gepland, volgens de toen geldende coronamaatregelen. Het zou buiten plaatsvinden en alle gezondheidsregels zouden worden nageleefd. Op de gastenlijst stonden voormalige ambtenaren die voor Obama werkten, donoren voor de Democratische Partij en verscheidene beroemdheden. 

Vooral uit conservatieve hoek was veel kritiek gekomen op het feest. Zo zei Republikeinse parlementslid Jim Jordan op Twitter dat Democraten de voormalige president Donald Trump de volle laag zouden geven als hij een dergelijk feest zou geven.

Obama is vandaag zestig geworden.