De Belgische jumpingruiters zijn er op de Olympische Spelen in Tokio niet in geslaagd een medaille te veroveren in de finale van de individuele competitie. Grégory Wathelet (Nevados S) zorgde voor de beste Belgische prestatie met een negende plaats.
Wathelet en Nevados S lieten een balk vallen en kregen een bestraffing van vier punten achter hun naam. Ze kwamen rond in 84.26 seconden. Jérôme Guery (Quel Homme de Hus) liet zeven strafpunten optekenen en finishte in 99.84, goed voor de 14e stek.

Niels Bruynseels moest constateren dat Delux van T&L enkele keren weigerde om een hindernis te nemen, hij werd dan ook niet in de ranking opgenomen.

De barrage wordt vanaf 13u36 gereden met de zes ruiters die foutloos bleven. De Nederlander Maikel van der Vleuten (Beauville Z) lukte met 85.31 de scherpste chrono. 

Vrijdag zijn de ruiters nog aan zet in de teamcompetitie.

Argentinië mag zich vrijdag opmaken voor een finale tegen Nederland op het olympisch hockeytoernooi bij de vrouwen in Tokio. Het versloeg vandaag India met 2-1 in de halve finales, na eerst op achterstand gestaan te hebben.

Eerder vandaag verzekerden de Nederlandse vrouwen zich als toernooifavoriet al van een plek in de finale. Ze klopten Groot-Brittannië overtuigend met 5-1. Laatstgenoemde speelt eveneens op vrijdag nog om de bronzen medaille tegen India.

Het damesteam van Oranje valt sinds 1996 telkens in de olympische medailles. In dat jaar pakte het brons in Atlanta, net zoals vier jaar later in Sydney. Nadien werd er zilver behaald in Athene (2004) en Rio (2016), en op de twee Spelen tussendoor legde het beslag op goud in Peking (2008) en Londen (2012).