‘Walk The Line’ op VTM: vijf verrassende weetjes over de Oscarwinnende biopic

Films | Vanavond is op VTM ‘Walk The Line’ te zien, de indringende biopic uit 2004 over de Amerikaanse countrylegende Johnny Cash. Joaquin Phoenix kroop in de huid van het muziekicoon. De liefde van zijn leven, June Carter, werd vertolkt door Reese Witherspoon – een rol die bekroond werd met een Oscar. ‘Walk The Line’ versierde liefst vijf Oscarnominaties. Proximus Pickx serveert voor elk van die nominaties een verrassend weetje over de film.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Phoenix was hoogst twijfelachtig over zijn zangkwaliteiten

De zangpartijen van het duo Phoenix-Witherspoon werden met lof overladen, maar de acteur bekende na de release van de film dat hij allerminst zelfzeker was over zijn zangcapaciteiten. Tot een week voor de opnames twijfelde hij nog om tijdens de zangscènes zelf te zingen – ondanks uitvoerige zanglessen.
 
Onder impuls van de befaamde muziekproducer T-Bone Burnett werd Phoenix omgeschoold tot een meer dan verdienstelijk zanger. Uiteindelijk ging de acteur toch overstag en zong hij het repertoire van Cash met een indrukwekkende overgave, hetgeen hem een Oscarnominatie voor beste mannelijke hoofdrol opleverde.

De Taylor Swift Connection

Twee acteurs die een rol hadden in de film zouden later in clips van popidool Taylor Swift figureren – en één daarvan zou zelfs met haar daten. Acteur Tyler Hilton incarneerde Elvis Presley in de film en dook later op in Swifts muziekclip van ‘Teardrops on My Guitar’. Lucas Till speelde de jonge Jack Cash, de broer van Johnny die stierf bij een ongeluk met een zaag. Hij verscheen in de clip van ‘You Belong With Me’ en heeft daarna gedatet met Swift.
 

Phoenix ‘paste’ niet in de huid van Cash

Letterlijk dan: Cash was 1m88 groot, terwijl Phoenix slechts 1m73 groot is. Toch gaf de countrylegende himself groen licht voor de casting van Phoenix als hemzelf. ‘Gladiator’ was immers één van zijn favoriete films, en daarom had Phoenix een streepje voor op andere kandidaten. 

Cash zou uiteindelijk nooit de afgewerkte film te zien krijgen – hij overleed in september 2003 op 71-jarige leeftijd – maar had wel een eenmalige ontmoeting met Phoenix. Het muziekicoon nodigde Phoenix uit bij hem thuis voor een diner, samen met June Carter, nog voor er plannen waren om de acteur aan te duiden als hoofdrolspeler in ‘Walk The Line’.

De gevangenisscènes werden niet gedraaid in een gevangenis

De legendarische optredens van Johnny Cash in Amerikaanse gevangenissen droegen bij aan de mythevorming rond de artiest. Maar die scènes in de film vonden niet plaats binnen echte gevangenismuren. De scènes die vroeg in de film opgevoerd worden, waarin Phoenix zich opmaakt om voor onstuimige bajesklanten te performen, werden gedraaid op een nagebouwde set met honderden ruige figuranten die voor gedetineerden moesten doorgaan.

Het boterde eerst niet tussen Reese en Joaquin

Volgens filmdatabase IMDb waren de twee hoofdrolspelers een half jaar lang aan het kibbelen, terwijl ze elk apart hun zangscènes inoefenden. Eenmaal de opnames van start gingen, groeide het wederzijds respect. Ze verbroederden doorheen de opnames en werden vrienden.

'Walk The Line' is vanavond vanaf 22u50 te bekijken op VTM, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top