Onbekenden hebben vanuit Libanon drie raketten afgevuurd op Israël. Dat zegt het Israëlische leger. Twee raketten zijn in Israël geland, een ervan kwam niet verder dan Libanon. Het Israëlische leger reageerde met artillerievuur naar Libanon. In Israël zouden er geen gewonden gevallen zijn.
Het Israëlische leger zegt dat er op verschillende plekken in het noorden van het land een raketalarm afging. Volgens mediaberichten werd aan inwoners gevraagd om hun schuilkelders op te zoeken. Bij een van de raketinslagen ontstond een brand. 

Twee weken geleden nog werden er al twee raketten vanuit Libanon naar het noorden van Israël afgeschoten. Het afweersysteem Iron Dome ('IJzeren Koepel') kon een van de raketten onderscheppen, zei het leger. De andere raket viel in een open veld. Als reactie werden doelwitten in Libanon beschoten. 

Het Israëlische leger zei destijds dat de eerste elementen erop wijzen dat vermoedelijk Palestijnen de raketten vanuit Libanon afgevuurd hebben. Ze zouden geprofiteerd hebben van de onstabiele situatie in Libanon. Mogelijk was het islamitische Offerfeest ook een aanleiding. Libanese veiligheidsbronnen opperden eveneens dat een militante Palestijnse groepering achter de beschietingen zat. 

Begin juli bood de Israëlische defensieminister Benny Gantz het buurland nog humanitaire hulp aan. Rond die tijd drong de Libanese regeringsleider Hassan Diab er bij de internationale gemeenschap op aan om het land te redden van de afgrond, nu het kampt met een zware economische crisis.

Officieel zijn Israël en Libanon met elkaar in oorlog. Aan de grens zijn er herhaaldelijk spanningen. Vooral de sjiitische militie Hezbollah, dat nauw verbonden is met Iran, ziet Israël als aartsvijand.