Pokémon Unite, de nieuwe MOBA van TiMi Studios, laat er op het gebied van esports geen gras over groeien! Slechts twee weken na de release op Nintendo Switch kondigde content creator Hugo 'Pumpkinman' Jacquin het eerste toernooi aan.

Op weg naar de badge

Play Pokémon heeft nog niets officieels georganiseerd, dus nam de content creator Hugo 'Pumpkinman' Jacquin de taak op zich om het eerste esporttoernooi van Pokémon Unite te organiseren. Het wordt een offline toernooi op LAN, dat zal plaatsvinden op 21 augustus 2021, van 10u tot 20u in Lyon. Hieronder vind je de belangrijkste gegevens van het evenement:

Officiële naam: Ligue Orange - Badge Roche

Locatie: gamingzaal van La Source (76 Rue Marius Berliet, 69008 Lyon - vierde & vijfde verdieping)

Deelnemers: 20 teams van 5 spelers.

Cashprize : €1000

Inschrijvingskosten: 30 euro (15 voor de inschrijving en 15 voor eten en drinken)

Het spel is enkel beschikbaar op Nintendo Switch, en zal dus op dat platform gespeeld worden. Je moet dus je eigen console meebrengen om deel te nemen. De zaal zal uitgerust zijn met computers en hokjes met microfoons zodat teamgenoten via Discord met elkaar kunnen communiceren.

Deelnemers moeten minstens 12 jaar oud zijn en over een pass sanitaire beschikken, of een negatieve test van maximaal 48 uur op voorhand kunnen voorleggen.

Het format van het toernooi wordt een Bo3, en de grote finale een Bo5. Elk team zal 5 rondes spelen in het Zwitsers systeem. De eerste vier plaatsen zich voor de eindronde. Dan volgt een directe eliminatiefase. Na afloop van de Zwitserse ronde neemt de eerste het op tegen de vierde, en de tweede tegen de derde. De winnaars gaan naar de grote finale, om te strijden voor de Ligue Orange (oranje liga) en de Badge Roche (rode badge).