Vijf jaar na het fel bekritiseerde ‘Suicide Squad’, komt DC Films met deel twee

Wie het eerste deel van ‘Suicide Squad’ uit 2016 heeft gezien, weet dat de film geen toonbeeld van perfectie was. Net daarom wil Warner Bros. opnieuw een gooi doen naar eeuwige roem met ‘The Suicide Squad’, het tweede deel in een filmwereld met superschurken.

Nadat Superman onverwachts kwam te overlijden, besloot DC Films om de wereld te laten kennismaken met de Suicide Squad, een stelletje superschurken die geen rats lijken te geven om de mensheid, maar toch ingeschakeld worden om de wereld te redden. De eerste film kwam uit in 2016 en beschikte over een topcast. Margot Robbie speelde Harley Quinn, Jared Leto speelde The Joker en Will Smith kroop in de rol van Deadshot. Ook Cara Delevingne en Viola Davis passeerde de revue. 

De film brak geen records aan de kassa, maar deed het ook daar ook niet bar slecht. Toch waren critici niet te spreken over de dunne verhaallijn van Suicide Squad, de flauwe mopjes en het gebrek aan samenhang in de film. Deze elementen zagen ze immers wel terug bij de concurrenten van Marvel.


Kritiek, maar toch een succes

Het verhaal was alvast veelbelovend. De Amerikaanse legerofficier Amanda Waller houdt haar hart vast om een demonische dreiging de mensheid bedreigt. Om verder onheil te verhinderen, stelt ze een team samen van superslechte schurken die hun straf uitzitten in een zwaarbewaakte gevangenis. Er zit echter een addertje onder het gras: de teamleden zullen de missie hoogstwaarschijnlijk met hun leven bekopen en ze kregen een bommetje in hun lichaam geïnstalleerd dat Waller elk moment kan doen afgaan in het geval dat ze zich niet aan de afspraak houden.

Klinkt spannend, niet? Toch was de kritiek op het uiteindelijke resultaat genadeloos hard. Het plot zou te voorspelbaar geweest zijn, de mopjes te getelefoneerd en de montage te verwarrend. De focus lag in de film volgens de criticasters ook te veel op Harley Quinn en Deadshot en te weinig op het motief van The Joker, die een belangrijke bijrol speelde. Ondanks de enorme hoeveelheid kritiek die regisseur James Gunn over zich heen kreeg, bracht de film wel heel wat centjes in de lade voor DC Films.

 

Tweede poging

‘Suicide Squad’ kwam uit in 2016, dat is alweer vijf jaar geleden. Volgens DC Films is er dan ook genoeg tijd verstreken om het opnieuw te proberen. Regisseur James Gunn kreeg wederom het vertrouwen en ook Margot Robbie is deze keer van de partij. Zij speelt net als in 2016 de rol van Harley Quinnn en zal samen met Bloodsport (Idris Elba) en haar teamleden een gevaarlijke missie tot een goed einde proberen te brengen.

Ontdek ‘Suicide Squad’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug. Ben je benieuwd naar het tweede deel van deze filmreeks? Kijk dan snel naar de programmatie van je lokale bioscoop.

Films

Bekijk alles
Top