Het Classissimo Festival, dat dit jaar vijftien kaarsjes mag uitblazen, vindt dit jaar plaats van 5 tot 13 augustus 2021 in Brussel. Dat melden de organisatoren en de schepen van Cultuur van Brussel vandaag.
Dit jaar staan onder meer acht concerten met onder anderen Marc Grauwels, Eliane Reyes, Jean-Claude Vanden Eynden, Jean-Luc Votano, Julie Mossay en Sophie Karthäuser op het menu. Bezoekers kunnen zich onder meer verlekkeren op klassieke muziek, grote opera-aria's, uitbundig cabaret en filmmuziek.

"Ik ben bijzonder blij met de viering van de 15de verjaardag van dit evenement dat draait rond klassieke muziek. Het sluit aan bij een rijk zomerprogramma en toont dat de Stad Brussel de waaier aan culturele activiteiten ten volle steunt," zegt Delphine Houba, schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen. Het festival is volledig gratis voor jongeren onder de 18 jaar. Ook de tarieven voor studenten zijn verlaagd. De concerten vinden tussen 5 en 13 augustus plaats in het Koninklijk Parktheater in Brussel.