Beleef mee hoe de Dallas Cowboys en Pittsburgh Steelers NFL seizoen op gang trappen!

Sport |

Na maandenlang op de proef te zijn gesteld, veert de Amerikaan komend weekend weer recht in zijn zetel die opgetrokken is uit inheems krokodillenleer. Want op 5 augustus wordt het nieuwe NFL-seizoen afgetrapt en dat met de ‘Hall of Fame Game’ tussen de Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers op het programma.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wij nuchtere Europeanen hebben niet veel met de openingswedstrijd van het nieuwe NFL-seizoen, maar over de grote plas ligt dat toch net iets anders. Daar blijkt de 'Hall of Fame Game' een even belangrijke hoogdag te zijn als de nationale feestdag. De reden hiervoor ligt voor de hand: de wedstrijd wordt altijd daags voor de ‘Pro Football Hall of Fame Induction Ceremony’ gehouden en dat straalt af op de wedstrijd. De ‘Pro Football Hall of Fame Induction Ceremony’ is een ceremoniële bedoeling waarin spelers, coaches of kaderleden van clubs opgenomen worden in de NFL Hall of Fame. Kortom, een dag waarop heel wat bloemenkransjes worden uitgedeeld en traantjes vloeien.

Prestigeuze teams

Dit jaar staren de Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers elkaar het wit uit de ogen. De Cowboys en de Steelers behoren tot de meest prestigieuze teams van de NFL en dragen allebei kandidaten naar voor die zullen toetreden tot de NFL Hall of Fame. Dat is dan ook de reden waarom deze twee mastodonten uit de NFL deze prestigieuze wedstrijd zullen spelen en dat al voor de zesde keer in hun geschiedenis.

De recente geschiedenis zag er echter niet zo rooskleurig uit voor deze twee teams: De Dallas Cowboys haalden vorig seizoen de play-offs niet en de Steelers eindigden in de Wild Card play-offs. Kampioen worden, zat er voor beide teams dus niet in.

Jong en oud

Dat wil echter niet zeggen dat de Cowboys of de Steelers aan ambitie hebben ingeboet. De Steelers rekenen op hun quarterback Ben Roethlisberger om dit seizoen het verschil te maken voor het team. Roethlisberger is al 39 jaar en is aan zijn laatste seizoen bezig voor de Steelers. Als het moet gebeuren, dan is het nu. De Cowboys hebben enkele weken voor de officiële start van het nieuwe seizoen wel wat kopzorgen gekregen. Hun quarterback, Dak Prescott, ligt immers in de lappenmand. Hierdoor komt er heel wat druk op de schouders van doublure Gareth Gilbert te liggen. Het valt nog af te wachten of de man met de druk en verwachtingen om kan gaan.

Als het bergaf gaat met de prestaties van de Pittsburgh Steelers, dan kan coach Mike Tomlin alsnog enkele van zijn jonge spelers inzetten. Jongeling Najee Harris maakte in de pers immers duidelijk dat hij klaar is om zijn team te helpen als het er om begint te spannen. Ook de coach van de Dallas Cowboys heeft nog heel wat jong talent op de bank zitten. Micah Parsons bijvoorbeeld, deze 22-jarige linebacker, staat naar verluidt te popelen om zichzelf eindelijk te bewijzen op het NFL-veld.

Wil jij samen met de 20.000 aanwezige toeschouwers ontdekken wie deze wedstrijd zal winnen? Kijk dan donderdagnacht om 02u00 naar de Hall of Fame-wedstrijd tussen de Dallas Cowboys en de Pittsburgh Steelers op Eleven Sports 2, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports. Ook de voorbereidingsmatch tussen Arizona Cardinals en Kansas City Chiefs kan in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 augustus live gevolgd worden op dezelfde zender, vanaf 2u.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top