Augustus brengt wat filmnieuwtjes in de VOD-catalogus!

Ook deze maand staat de VOD-catalogus van Proximus Pickx weer vol met recente filmreleases. Wie de nieuwste kaskrakers wil zien, maar niet in de cinema geraakt, kan altijd eens snuisteren in het onderstaande aanbod.

The Banishing

Het Victoriaanse landhuis Borley Rectory staat bekend als het meest behekste huis van Engeland. Paranormaal onderzoeker Harry Price schreef twee boeken over de spookachtige activiteiten die in het huis plaatsvonden, voor het in 1939 door een brand zwaar beschadigd werd en in 1944 werd afgebroken. De mythe van het huis, waar volgens de legendes meermaals spoken van nonnen en “boodschappen” van geesten werden gezien, blijft tot op heden leven.
 
De film ‘The Banishing’ gaat over de paranormale gebeurtenissen in het huis circa 1938. Een dominee en zijn vrouw verhuizen naar Borley Rectory, waar enkele jaren eerder een moord werd gepleegd. Tegen een achtergrond van religieus conservativisme en opdoemend nazisme, krijgt het gezin te maken met steeds griezeliger wordende gebeurtenissen.
 
‘The Banishing’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Come Play

We blijven nog even bij het genre van de mysterieuze horrorfilms. ‘Come Play’ is gebaseerd op de gelijknamige kortfilm van Jacob Chase, ook de scenarist en regisseur van de langspeler. Hoofdrollen zijn voor Gillian Jacobs (‘Community’, ‘Girls’), John Gallagher Jr. (‘The Newsroom’, ’10 Cloverfield Lane’) en Azhy Robertson (‘Marriage Story’).
 
De horrorthriller verhaalt over Oliver, een autistische jongen die niet spreekt, maar wel een smartphone gebruikt om te communiceren. Maar wanneer hij een nieuwe app downloadt, laat hij zonder het te weten het monster Larry op de wereld los, een wezen dat zich enkel via mobiele apparaten manifesteert.
 
‘Come Play’ is vanaf 9 augustus beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Stand In

Voor wie het liever iets lichter heeft, is er ‘The Stand In’ van regisseur Jamie Babbit (‘Russian Doll’, ‘Gilmore Girls’, ‘Silicon Valley’). Daarin volgen we Candy en Paula (een dubbelrol voor Drew Barrymore). Candy is een succesvolle actrice die het beu is om alleen maar met domme slagzinnetjes geassocieerd te worden en Paula is haar vrijwel identieke stand in. Nadat Candy instort en een verslaving ontwikkelt, zijn de carrières van beide vrouwen naar de vaantjes. Als Candy terug in films wil acteren, zal ze eerst naar een ontwenningskliniek moeten, maar daar heeft ze betrekkelijk weinig zin in. Gelukkig is er nog steeds Paula…
 
‘The Stand In’ is vanaf 16 augustus beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Godzilla vs. Kong

De koning van de monsters en het achtste wereldwonder nemen het tegen elkaar op in deze epische film. Na de reboot van ‘Godzilla’ in het zogenaamde “MonsterVerse” volgde ‘Kong: Skull Island’, en dit jaar de langverwachte film waarin de twee legendarische monsters tegenover elkaar staan.
 
In de film wordt King Kong na de gebeurtenissen van ‘Kong: Skull Island’ door specialisten gemonitord op zijn privé-eiland onder een enorme koepel. Maar dan valt Godzilla, die de mensheid al wist te beschermen tegen de dreiging van andere monsters, ineens het complex aan. Welke geheimen schuilen er nog onder de aardkorst?
 
‘Godzilla vs. Kong’ is vanaf 18 augustus beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

The Nest

De Italiaanse regisseur Roberto De Feo maakte met ‘The Nest’ (‘Il Nido' in het Italiaans) zijn langspeeldebuut. In de mysterieuze thriller met horrorelementen zien we Samuel, een jongen in een rolstoel die van zijn moeder Elena een verbod kreeg opgelegd om naar buiten te komen. Hij groeit geïsoleerd en gefrustreerd op, maar wanneer hij een jonge huishoudster leert kennen, bloeit hij open. Eindelijk heeft hij de kracht om tegen de wil van zijn moeder in te gaan, maar dat laat zij niet zomaar gebeuren. Dan komen de echte redenen achter het isolement van Samuel naar boven.
 
‘The Nest’ is vanaf 25 augustus beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Cowboys

‘Cowboys’ neemt alle clichés over ruige cowboys in de onherbergzame wildernis van Montana op de korrel. Wanneer Troy leert dat zijn kind een trans jongentje is, maar dat zijn ex-vrouw dat niet kan aanvaarden, besluit de getroubleerde en geharde man er met zijn zoon vandoor te gaan. De kleine Joe kan eindelijk zichzelf zijn terwijl vader en zoon tegelijk proberen te overleven in de bossen en uit de klauwen blijven van moeder Sally en de politie die zij op hun dak stuurde.
 
‘Cowboys’ is een film over begrip en aanvaarding. De film verhaalt hoe ook een typisch conservatieve en mannelijke wereld open kan staan voor een moderne samenleving.
 
‘Cowboys’ is vanaf 25 augustus beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Kipchoge: The Last Milestone

De Keniaanse loper Eliud Kipchoge is een levende legende. Hij werd in 2019 de eerste (en voorlopig enige) persoon ooit die een marathon liep in een tijd van minder dan twee uur, een prestatie die lang onmogelijk leek. Zijn tijd van 1:59.40 is niet alleen een bewijs van zijn immense sportieve kwaliteiten, maar ook het resultaat van heel wat teamwork en nauwgezette voorbereidingen.
 
Die voorbereidingen zijn in beeld gebracht voor de documentaire ‘Kipchoge: The Last Milestone’. De aanloop naar wat misschien wel de spectaculairste sportprestatie van de eeuw is, is vastgelegd door de camera’s van documentairemaker Jake Scott, de zoon van de legendarische regisseur Ridley Scott (‘Alien’, ‘Gladiator’, ‘The Martian’…), die voor deze film een rol als executive producer opnam. Zit op de eerste rij voor de loodzware trainingen, de gefaalde pogingen en de bloedstollende ontknoping.

‘Kipchoge: The Last Milestone’ is vanaf 23 augustus beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Films

Bekijk alles
Top