In 2020 zette geen enkele festivalboer zijn tenten op, ook die van Ronquières niet. Gelukkig mag er één jaar na datum heel wat meer en besloot de gemeente Ronquières het feesten opnieuw toe te laten in de buurt van het Hellend Vlak. Maak dus je borst maar nat voor een flinke portie rock ‘n roll, pop en hiphop van 14 tot en met 15 augustus.

 

Het festival trapt haar tweedaagse af met ronkende namen zoals Roméo Elvis, Pomme, The Magician, Dionysos, Charles, Ico en Måneskin. Die laatste is zelfs de headliner van het festival en moet de eerste dag voor heel wat leven in de brouwerij zorgen. Op dag twee passeren Wookid, Bon Entendeur, Aaron, Deluxe en L’impératrice de revue in Ronquières. Kortom, genoeg muzikanten die een feestje kunnen doen losbarsten.

Dat feestje zal doorgaan met de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo moet er de afstand worden gehouden en zijn certificaten verplicht waaruit blijkt dat de bezoekers ofwel ingeënt zijn ofwel negatief hebben getest op het coronavirus. Ook personen die het virus hebben doorgemaakt en kunnen bewijzen dat ze ervan genezen zijn, mogen het festivalterrein zonder problemen betreden.

De organisatie verwacht net zoals alle andere jaren weer duizenden muziekliefhebbers. Omdat deze jongens en meisjes al even moeten wachten hebben op een feestje, wordt werkelijk alles in het werk gezet om dit festijn veilig te laten doorgaan. En daar kunnen we bij Proximus Pickx natuurlijk enkel maar heel blij om zijn.

Ronquières Festival vindt plaats van 14 tot 15 augustus. Wil je meer te weten komen? Neem dan vlug een kijkje op hun website!