Maakt AA Gent tegen KV Oostende komaf met oud zeer?

Jupiler Pro League | Het begint stilaan traditie te worden bij AA Gent: alweer misten de Buffalo’s hun seizoenstart, met een nederlaag en een gelijkspel na twee speeldagen – tegen haalbare tegenstanders als Sint-Truiden en Beerschot. Ook in 2017, 2018 en vorig seizoen – toen de Gentenaars met drie nederlagen startten – kwamen de Stroppendragers loom uit de startblokken. Een van de Gentenaars in vorm dezer dagen, die beslissend kan zijn in de komende wedstrijd, is Andrew Hjulsager: de kersverse Deense rekruut, komende van … Jawel, KV Oostende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Deense middenvelder speelde bij de Kustboys liefst 59 officiële wedstrijden in twee seizoenen, en was dus een vaste waarde in de Oostendse basiself. De 26-jarige Hjulsager verruilde KV Oostende begin deze maand voor AA Gent. Hij tekende in de Ghelamco Arena een contract tot medio 2025. Met de transfer was een bedrag van zo’n 2 miljoen euro gemoeid.
 
In zijn eerste competitiematch voor zijn club speelde Hjulsager, die door AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck centraal op het middenveld voor De Sart en Odjidja geposteerd werd, verdienstelijk. Hij zorgde voor doelgevaar dankzij een uitstekende vrije trap, die maar net doel miste. Na de rust was Hjulsager één van de weinigen die STVV-doelman Schmidt op de proef stelde met een doelpoging. De bedrijvige Deen werd in de 79ste minuut vervangen door Sven Kums.
 
Geslaagd debuut
 
Zijn officieel debuut voor de Buffalo’s beleefde Hjulsager drie dagen eerder, als basisspeler in de Conference League-match tegen het Noorse Vålerenga. En het was een knaldebuut: na 40 minuten had hij al twee assists achter zijn naam. De Buffalo’s wonnen overtuigend met 4-0. “Zoiets geeft vast en zeker vertrouwen, voor mij en voor de ploeg”, sprak de Deen na afloop. En of.

Ook Vanhaezebrouck was ongetwijfeld tevreden over de vuurdoop van zijn nieuwe rekruut in het truitje van AA Gent. Hij dropte Hjulsager opnieuw in de basis tegen Beerschot, en weer was de Deen één van de uitblinkers bij de Gentenaars. Het nummer 17 zette de actie op aan de linkerkant en vond Castro-Montes voor doel, die doelman Vanhamel verschalkte met een schot in één tijd. Hjulsager was met zijn prikken een permanente dreiging voor Beerschot. Uiteindelijk gaf de thuisploeg de match in de laatste twintig minuten nog uit handen.
 
KV Oostende in opbouw
 
KV Oostende langs zijn kant kende met een kansloze nederlaag tegen Charleroi en een stuntzege op bezoek bij titelpretendent Racing Genk een seizoenstart met twee gezichten. De Kustboys verloren veel sterkhouders tijdens de zomermercato en timmeren volop aan een nieuwe ploeg. Coach Alexander Blessin sprak na afloop van de spektakelmatch tegen de Limburgers over de moeilijke puzzel die hij moet leggen: “Vijf belangrijke spelers van vorig jaar zijn vertrokken, zoals de snelle doelpuntenmaker Fashion Sakala en Andrew Hjulsager, die ook scoorde én assists gaf. Da’s niet zo simpel. Er ligt nog veel werk op de plank en iedereen moet stappen zetten.”
 
Is Andrew Hjulsager – door zijn Oostende-verleden – éxtra gemotiveerd om zich opnieuw in de kijker te spelen en zo een definitieve basisplaats af te dwingen bij de Gentenaars, of kunnen de troepen van Blessin opnieuw verrassen? Het antwoord volgt zondagavond, vanaf 21u.
 
KV Oostende – AA Gent is zondag om 21u te volgen via Eleven Pro League. Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top