Wat kunnen we verwachten van 'Blonde', de nieuwe Netflix-biopic van Marilyn Monroe?

Films |
Het is vandaag 59 jaar geleden dat Marilyn Monroe dood werd teruggevonden in haar woning in Los Angeles. De actrice groeide tijdens haar leven uit tot een sekssymbool en verdient alleen al voor haar filmpalmares een biografische film. Netflix is momenteel bezig met de productie van 'Blonde'.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op 5 augustus 1962 wordt Marilyn Monroe dood aangetroffen, in haar huis in Los Angeles. De omstandigheden rond haar overlijden zijn onduidelijk, al gaan officiële rapporten er nog steeds van uit dat de actrice uit het leven is gestapt. Uit rapporten van experten uit die tijd blijkt dat de filmster kampte met angsten en regelmatig depressief was.
 
In de loop der jaren zijn er vele documentaires en biografieën aan de iconische ster gewijd. Een daarvan is de roman 'Blonde' van de Amerikaanse auteur Joyce Carol Oates. Deze fictieve biografie vertelt het leven van Marilyn, van haar kindertijd tot haar glorieuze filmcarrière, zonder haar mysterieuze dood te vergeten. De Australische regisseur Andrew Dominik bewerkte het verhaal voor de biografische film die momenteel in productie is bij Netflix. Hoewel de streamingdienst had aangekondigd dat de film dit jaar op Netflix zou verschijnen, is er nog steeds geen precieze releasedatum bekendgemaakt.

Een 5-sterrencast

Wie zou de sensuele Marilyn weer tot leven kunnen brengen? De productie deed hiervoor een beroep op Ana de Armas, een Cubaans-Spaanse actrice. Andrew Dominik merkte de actrice voor het eerst op in 'Knock Knock' en was er vanaf de eerste auditie van overtuigd dat ze de rol als geen ander zou kunnen belichamen. De eerste beelden van Ana de Armas als Marilyn Monroe waren genoeg om alle kritiek te doen verstommen. Dat ze zoveel sterrenkwaliteit heeft, is ongetwijfeld ook te danken aan haar casting als Bond-vrouw in 'No Time to Die'.
 
Andere rollen in de film worden vertolkt door Bobby Cannavale (Joe DiMaggio, de tweede echtgenoot van Marilyn), Adrien Brody (Arthur Miller, haar derde echtgenoot) en Eric Matheny (Joseph Cotten, de partner van de actrice in Niagara). De jonge Marilyn wordt gespeeld door Lily Fisher. De productie van deze prent is in handen van Brad Pitt, samen met Dede Gardner en Jeremy Kleiner.
 
Je kan binnenkort naar 'Blonde' kijken op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Wie naar aanleiding van dit artikel met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top