Snel naar je lokale cinema voor deze nieuwe releases

Net als elke week schotelt Proximus Pickx je op woensdag de films voor die je nu in de cinema kan bekijken. Deze week richten we het vizier op de kleinere films die in de alternatieve zalen te vinden zijn, maar die daarom zeker niet minder het bekijken waard zijn.

First Cow

In de jaren 1800 was de Amerikaanse droom erg reëel. Pelsjagers en pioniers verspreidden zich steeds meer doorheen het continent. Dit verhaal speelt zich af in dat tijdperk, in het Oregon van 1820. Een timide kok, bijgenaamd Cookie, trekt er samen met de Chinese immigrant King-Lu elke nacht opuit om ongezien de kie van een rijke landeigenaar te melken, de eerste koe in het gebied. Met de melk kan de kok lekkernijen maken en een lucratieve handel opzetten, maar wat als hun kleine diefstal uitkomt? ‘First Cow’ vertelt een klein en vertederend verhaal van vriendschap en dromen in een onherbergzaam landschap.
 
‘First Cow’ wordt onder andere vertoond in cinemazalen Sphinx Cinema, Cinema Lumière, Cinema Cartoon’s, Cinema ZED en beperkt in Kinepolis Oostende.

The Green Knight

Indieregisseur David Lowery (‘Ain’t Them Bodies Saints’, ‘The Old Man & The Gun’) slaat met ‘The Green Knight’ een geheel nieuwe weg in. Hij interpreteerde het verhaal van Koning Arthur en de Ridders van de Ronde Tafel op een eigenzinnige manier en met een flinke scheut fantasie. Dev Patel (‘Slumdog Millionaire’, ‘Lion’) speelt de hoofdrol als Gawain, het veel minder succesvolle en avontuurlijke neefje van Koning Arthur, die een moeilijke belofte aangaat wanneer hij een spelletje speelt met de legendarische Green Knight. Het verhaal is gebaseerd op de lofdicht ‘Sir Gawain and the Green Knight’, dat deel uitmaakt van de Arthurlegende, maar verwacht je zeker niet aan een stoffige of geschiedkundig accurate prent.
 
‘The Green Knight wordt vertoond in Sphinx Cinema en Cinema ZED.

The Man Who Sold His Skin

Kaouther Ben Hania is de eerste Tunesische regisseur ooit die een Oscarnominatie in de wacht kon slepen. Zijn ‘The Man Who Sold His Skin’ werd genomineerd in de categorie beste internationale speelfilm, en heeft ook een erg sterk Belgisch kantje. Het verhaal is geïnspireerd op het werk van kunstenaar Wim Delvoye, die ooit een kunstwerk op de rug van een man tatoeëerde en dat verkocht. In de film is Sam Ali een Syrische migrant die denkt dat hij makkelijk naar België zal kunnen verhuizen als hij zijn rug als kunstwerk laat gebruiken door artiest Jeffrey Godefroi (een rol voor Koen De Bouw). Maar dan leert hij dat hij allesbehalve vrij is. Ook Wim Delvoye kreeg een gastrolletje in deze opmerkelijke film.
 
‘The Man Who Sold His Skin’ is te zien in zalen zoals Sphinx Cinema, Cine-Aalst en beperkt in Kinepolis Oostende.

Films

Bekijk alles
Top