Excelsior Virton moet aan een sneltempo een competitieve ploeg samenstellen tegen de competitiestart van half augustus. In die optiek voegde de Gaumeploeg met Timothy Martin, Jonas Vinck en Aimery Pinga wederom drie nieuwe spelers toe aan de selectie. De teller staat zo op zeven...
Martin is een Belgische Luxemburger van 20 jaar die de jeugdploegen van RSC Anderlecht en KAA Gent doorliep. Vorig seizoen verhuisde hij naar Ligue 1-club Nîmes, waar hij derde doelman was.

Vinck is voor het 1B-publiek de bekendste naam. De 25-jarige verdediger speelde in het verleden nog voor Lierse en werd bij Lommel al eens medisch afgekeurd na een zware knieblessure. Nadien tekende hij bij KSV Roeselare, maar even later ging de club failliet en viel hij zonder club. Nu krijgt de rechtsachter dus een nieuwe kans in het profvoetbal.

Pinga is een 23-jarige aanvaller die zijn opleiding genoot bij Young Boys Bern en ook al voor Grasshoppers Zurich en FC Andorra voetbalde. Het voorbije seizoen lag de Congolese Zwitser onder contract bij Sion; waar hij niet aan de bak kwam.