De laatste groepsdag van de League of Legends Summer Split is voorbij. Met uitzondering van één ploeg hebben de favorieten hun status bevestigd. En we kennen de zes gekwalificeerde teams voor de play-offs.

Terwijl heel wat heersende teams al zeker waren van de play-offs, stond er vooral onderin de top zes nog veel op het spel. Team Vitality en Astralis stonden op dezelfde hoogte met een gelijk aantal overwinningen en nederlagen. Ze hoopten allebei nog op het laatste ticket. Uiteindelijk trok de Franse organisatie aan het langste eind. Een cruciale overwinning, in combinatie met het verlies van Excel tegen nummer 2 G2 Esports, stuwde hen naar de play-offs.

Aan de top van de tabel wonnen alle topteams behalve Misfits Gaming hun wedstrijd. Ze tankten zo nog wat extra vertrouwen voor de start van de knock-outfase. Rogue eindigde de groepsfase helemaal bovenaan, net voor G2, Mad Lions, Misfits, Fnatic en Vitality en is dus favoriet voor de zomersplittitel.

© Gamepedia

Nu is het dus tijd voor de play-offs, met wedstrijden die ongetwijfeld felbevochten en spannend zullen zijn. We zien elkaar op 13 augustus voor de start van de play-offs. Terwijl de top vier in de winner bracket zit met de wedstrijden Rogue vs Misfits en Mad Lions vs G2, zullen Vitality en Fnatic een veel moeilijker parcours moeten overleven. Beide teams zullen niet mogen verliezen in de loser bracket, anders zijn ze uitgeschakeld.

Ter herinnering, de eerste twee plaatsen zich voor het main event van de Worlds, de derde plaatst zich voor de play-in. Wordt vervolgd!

Copyright : Team Vitality