Minnesota RØKKR wint de laatste major van de Call of Duty League

Esports |

De laatste major van de Call of Duty League vond afgelopen weekend plaats, en de winnaars zijn op z'n minst verrassend te noemen! Minnesota RØKKR kroonde zich tot kampioen na een overwinning in extremis tegen Toronto Ultra. Dat gebeurde in een offline evenement dat plaatsvond in het Esports Stadium in Texas, waar het publiek in grote getale aanwezig was. Wij maakten een korte samenvatting van het evenement met een analyse van de statistieken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De laatste major

Het was de laatste major van dit seizoen van Call of Duty Black Ops Cold War! Die zou de Call of Duty Championship in de Galen Center in Los Angeles op 19 August inleiden.

Deze major zorgde voor een gloednieuwe kampioen. Het team uit Minnesota, een staat in de Midwest van de Verenigde Staten, mocht de hoofdprijs van 200 000 dollar mee naar huis nemen nadat ze Atlanta FaZe uitschakelden. De voormalige kampioen werd geëlimineerd na hun eerste clash in de winners' bracket.

De spelers van RØKKR, met Priestahh, Attach, Staaandy en majormaniak, gaven het beste van zichzelf en kenden weinig problemen in de winners' bracket. Ze beëindigden het toernooi met een onvoorspelbare en spannende finale.

Het begon niet goed voor RØKKR in de eerste game: Headquarters op Checkmate. De Ultras domineerden de map, zowel de randen als het centrum, en lieten niets aan het toeval over. Insight viel op met een K/D van 24/8. In zijn eentje elimineerde de speler al zijn tegenstanders en behaalde hij een streak van 9 kills.

Search & Destroy op Moscow was de tweede game van de dag. Standy (RØKKR) wordt door een vijandige duo in het nauw gedreven en sterft als eerste. De bom wordt gezet door Bance (Ultra) en de spanning stijgt. Één voor één gaan de spelers neer, zodat enkel Bance en Insight overblijven, die zijn duel tegen majormaniak zal winnen. Ultra domineert de andere rondes en het is Cleanx die deze keer het scorebord aanvoert met een K/D van 10/3.

De derde game werd Control, op de map Raid. Het doel van Control is om twee punten op de map te verdedigen of over te nemen, zonder het toegelaten aantal deaths te overschrijden. Dankzij goed teamwork van RØKKR (altijd nuttig in een game op Raid) gebruikte Ultra alle deaths in de eerste ronde. De twee volgende rondes volstonden jammer genoeg om de hype van het team uit Minnesota onderuit te halen, ondanks een uiteindelijke ratio van Attach van 31/24 (voor RØKKR).

De volgende game, Headquarters op Raid, eindigde op 4-0 na een dominante prestatie van de Ultras.

De vijfde game zette de partij op zijn kop: vreemd genoeg lieten de spelers van RØKKR zien dat ze de long range en short range op Miami beheersten.

Vanaf dan bleek RØKKR sluwer, intelligenter en aandachtiger dan de tegenstander. Het team uit Minnesota werd dominant en stak eenvoudig Garrison en Standoff op zak. Strategic Point op de map Apocalypse bleek iets moeilijker.

De laatste game van de finale werd gespeeld op de geliefde map Raid en zette Cleanx tegenover Priestahh. Terwijl Cleanx de bom gereedmaakte, dook Priestahh van bovenaf op. Cleanx toonde zijn vaardigheden door het duel te winnen, ondanks de betere positie van Priestahh. Het lawaai trok meteen de aandacht van Attach, die zich op de trap achter Cleanx bevond. Attach won het laatste punt en kroonde Minnesota RØKKR tot kampioen van de vijfde major van de Call of Duty League!

Scores (Minnesota RØKKR - Toronto Ultra) :

Headquarters op Checkmate: 34-250

Search & Destroy op Moscow: 1-6

Control op Raid: 1-3 Toronto

Headquarters op Raid: 194-250

Search & Destroy op Raid: 6-3

Control op Garrison: 1-3 Toronto

Search & Destroy op Standoff: 6-2

Headquarters op Apocalypse: 250-165

Search & Destroy op Raid: 6-3

Volgende afspraak op 19 augustus voor de Championship! De Majors zijn voorbij, dus nu valt er enkel te wachten op de aankondiging van de volgende game in de Call of Duty-franchise, dat het volgende seizoen op gang zal brengen. Dat nieuws lees je op Proximus Pickx zodra het gepubliceerd wordt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top