Waarom Catherine Zeta-Jones al jaren niet meer in de cinema te zien is

Oscarwinnares Catherine Zeta-Jones heeft een palmares om “u” tegen te zeggen, maar de laatste jaren is ze toch steeds minder in grote Hollywoodproducties te zien. In de plaats daarvan lijkt ze zich vooral op tv-series toe te leggen. Een bewuste keuze of niet? Wij zochten het even uit naar aanleiding van de uitzending van haar film ‘The Rebound’ op VTM 3.

De Welsche Catherine Zeta-Jones werd in de jaren 90 en 2000 een van de grootste actrices in Tinseltown. Voor velen viel ze voor het eerst op als de schone Elena in ‘The Mask of Zorro’ in 1998. Voor haar bijrol in ‘Chicago’ werd ze bekroond met een Oscar in 2003 en met ‘The Terminal’, ‘Ocean’s Twelve’ en ‘The Rebound’, de komedie die je vanavond kan bekijken op VTM 3, is ze nog regelmatig op het scherm te zien.
 
Maar de jongste jaren lijkt ze veel minder actief te zijn geworden in de filmwereld. In 2013 verscheen ze in ‘RED 2’ naast Bruce Willis, waarna ze een pauze inlaste. In 2016 had ze nog een rol in de Britse film ‘Dad’s Army’, en dat was voorlopig de laatste keer dat ze in de cinemazalen te zien was.
 
“Als ik nog eens een lange tijd weg moet zijn van mijn familie, dan kan het maar beter voor een rol zijn die ik nog niet heb gespeeld”, zei Zeta-Jones in 2013 na het inblikken van ‘RED 2’. De actrice is gehuwd met Hollywoodveteraan Michael Douglas en heeft twee kinderen. In die periode gaf ze aan dat ze moest werken aan haar relatie en aan haar mentale gezondheid. In 2014 leken alle brokken gelijmd en zei het koppel dat ze er sterker voor stonden dan ooit. Douglas zagen we sindsdien in grote producties zoals de ‘Ant-Man’-films en Netflix-serie ‘The Kominsky Method’, maar zijn echtgenote doet het rustiger aan.
 
En hoewel sommige media speculeren dat Zeta-Jones nog steeds met haar mentale gezondheid en haar gezinsleven worstelt, lijkt het er vooral op dat de actrice net als in 2013 er bewust voor kiest om enkel nieuwe en uitdagende rollen aan te nemen. In een interview met Vanity Fair vertelde ze namelijk dat ze de gevierde serieschrijver Ryan Murphy contacteerde met de vraag om mee te spelen in zijn projecten. Die werkte op dat moment aan de dramareeks ‘Fued’, waarin ze de rol van Olivia de Havilland kreeg.

Zorgvuldig kiezen

Zeta-Jones vertelde dat ze, toen ze bijna 50 kaarsjes zou uitblazen, aanvoelde dat er iets moest veranderen. Daarom wilde ze zich bij Ryan Murphy aansluiten, die al iets oudere actrices als Jessica Lange, Kathy Bates, Susan Sarandon en Angela Bassett onder zijn vleugels had genomen.
 
Zeta-Jones schitterde in ‘Fued’, en hoewel de vrouw waarop haar personage gebaseerd was een rechtszaak aanspande tegen de programmamakers, leek de weg in de televisiewereld geplaveid voor de actrice. En tot op heden selecteert ze haar rollen zorgvuldig. In ‘Queen America’ speelt ze een genadeloze coach voor missverkiezingen en in de reeks ‘Prodigal Son’ speelde ze in de tweede helft van het controversiële tweede seizoen een terugkerende rol. Ze wil het zichzelf dus niet te makkelijk maken.
 
En zoals de actrice zelf aangeeft, betekent haar huidige keuze om te acteren voor de televisie niet dat ze nooit meer op het grote scherm zal komen. Met de tv-film ‘Cocaine Grandmother’, ook al een gewaagde rol, stak ze in elk geval haar tenen weer in het water. Welke keuzes ze ook mag maken: wij zitten op de eerste rij.
 
Bekijk ‘The Rebound’ op woensdag 4 augustus om 22u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top