Wordt Aron Donnum de toekomstige patron van Standard?

Jupiler Pro League |

Slechts één nieuwe speler tekende afgelopen zomer een contract bij het noodlijdende Standard-Luik en dat was de Zweed Aron Donnum. Deze 23-jarige winger maakte heel wat indruk tegen Zulte-Waregem, maar kan hij ook imponeren tegen Antwerp?

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aron Donnum had slechts 89 minuten de tijd nodig om zijn naam over de tongen te doen roleln in de Jupiler Pro League. In de slotfase van de wedstrijd tegen Zulte-Waregem gaf hij vanop de rechterflank immers een prachtige assist richting Tapsoba die de 1-2 maakte en de drie punten voor Standard kon veiligstellen.

Met deze assist bekroont Donnum het ijzersterke debuut voor Standard waarin hij aan vriend, vijand en coach Mbaye Leye demonstreerde dat hij een wedstrijd kan openbreken via dribbels, verraderlijke doorsteekballetjes en idem dito infiltraties. Kortom, de kwaliteiten die Standard nu broodnodig heeft.

Stijgende lijn

De scouts van Standard wisten maar al te goed dat Aron Donnum de Luikse ploeg heel wat kon bijbrengen. Als we naar zijn cijfers kijken, kunnen we niet anders dan dat te beamen. In Noorwegen had Donnum dit seizoen al tien wedstrijden op de teller. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij drie assists. Tijdens het vorige seizoen scoorde hij in 27 wedstrijden maar liefst acht keer. Bovendien gaf hij zes assists. Twee jaar geleden maakte Donnum in 25 wedstrijden wederom zes goals. Hij gaf toen vier assists.

Balans in het team

Donnum heeft zichzelf in de kijker gespeeld maar of hij ook zal starten tegen Antwerp, blijft nog maar de vraag. Mbaye Leye moet immers de balans in zijn team bewaren en met Donnum op het veld verschuift het evenwicht van het Luikse team naar de aanvalslinie.

Het wordt tegen Antwerp van cruciaal belang om de aanvalslinie van goede ballen te voorzien. Hiervoor rekent coach Mbaye Leye op Bastien, Raskin en Cimirot. Deze drie middenvelders van Standard hebben al een zeer scherpe indruk nagelaten en als ook Donnum op dreef blijft, kan Antwerp wel eens in de problemen komen dit weekend.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Pickx+ Sports.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top