Anderlecht trappelt ter plaatse en staat onderaan het klassement

Sport | De tweede speeldag van de Jupiler Pro League bevestigde enkele opvallende feiten. Zoals elke week kijkt Pickx Sports terug op de speler, het doelpunt en het cijfer van het weekend.

Speler van het weekend: Abdoul Tapsoba

Standard wist dat het voor een moeilijke verplaatsing naar Zulte Waregem stond. Ze wisten er met het nodige geluk te winnen. Essevee verloor met Gianni Bruno zijn topschutter aan AA Gent, maar met Jean-Luc Dompé heeft het nog een aartsgevaarlijke aanvaller in zijn rangen. Toch was het Standard dat de score opende na een strafschopdoelpunt van Joao Klauss.

Zulte Waregem wist na een vrije trap via Abdoulaye Sissako de verdiende gelijkmaker te scoren. Standard wist het laken toch naar zich toe te trekken, nadat invaller Abdoul Tapsoba in de 90ste minuut de gevleide 1-2 tegen de netten wist te werken. Hij bezorgde Standard zo zijn eerste zege van het seizoen.

Het doelpunt van het weekend: Eduard Sobol

Club Brugge wist op de eerste speeldag pas in het slot een punt te pakken tegen Eupen. Op de tweede speeldag moest het op bezoek gaan bij Union SG, dat op de vorige speeldag stuntte op het veld van Anderlecht. Union was de betere ploeg in de eerste helft, maar het vergat die dominantie om te zetten in doelpunten.

In de tweede helft werd Club Brugge sterker, maar Union verdedigde goed. Het was uiteindelijk via een prachtig doelpunt van Eduard Sobol dat Club Brugge gevleid met de zege aan de haal ging. De Oekraïner nam na een hoekschop de bal op de slof en hij liet met een keiharde pegel doelman Anthony Moris kansloos.

Het cijfer van het weekend: 1

Op de tweede speeldag wisten enkele topclubs weer niet te winnen. Er werd in vier van de negen wedstrijd gelijkgespeeld. Charleroi, STVV, Anderlecht, Eupen, AA Gent, Beerschot, Cercle Brugge en OH Leuven behaalden één punt. Anderlecht had het lastig tegen Eupen en kende aanvallend de nodige problemen. De ploeg heeft duidelijk nood aan een centrumspits.

In de andere wedstrijden wisten Standard, Club Brugge, KV Oostende en KV Kortrijk telkens met slechts één doelpunt verschil te winnen. De mannen van Luka Elsner zijn de enigen die na twee speeldagen het maximum van de punten hebben. Charleroi, Standard, Club Brugge, Cercle Brugge en STVV volgen met 4 punten.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!