Jazz Middelheim schrapt het tweede podium, waardoor het aantal bezoekers zal worden beperkt. Dat meldt het festival maandag in een persbericht. Aan de basis van de aanpassingen liggen "praktische problemen", klinkt het. "Met het tweede podium zou een aanzienlijk extra financieel risico gepaard gaan en dat kunnen we ons nu niet permitteren", duidt festivaldirecteur Bertrand Flamang.
Jazz Middelheim vindt dit jaar plaats van vrijdag 13 tot en met maandag 16 augustus. Met Kris Defoort invites en het Conservatoriumproject Pete Agora's Trio feat. Joe Lovano werden ook de laatste twee opengebleven plaatsen op het programma ingevuld.

Wegens een combinatie van de onduidelijkheid rond de toegankelijkheid en een extra financieel risico heeft het festival beslist om terug te grijpen naar één podium in plaats van de oorspronkelijk voorziene twee. "Er zijn praktische problemen waarvoor we, ondanks de medewerking van de Antwerpse stadsdiensten, geen realistische oplossing vonden", duidt festivaldirecteur Bertrand Flamang. "Het gevolg is dat we het aantal bezoekers per dag moeten beperken en moeten snijden in de kosten waardoor het tweede podium helaas niet meer haalbaar is."

Jazz Middelheim is ervan overtuigd dat het festival, mits deze bijsturingen, zal kunnen doorgaan op een veilige en comfortabele manier. "Het wordt een vintage editie met één podium en een ongemeen interessant programma met nieuwe geluiden, avontuur, een venster op de wereld en een klassieke jazzdag als slot", klinkt het.

Tickets voor Jazz Middelheim kosten 39 euro voor 13 en 15 augustus en 44 euro voor 14 en 16 augustus. Ze zijn te koop via www.jazzmiddelheim.be. Alle ticketkopers zullen een coronapas (Corona Safe Ticket) moeten kunnen voorleggen om het festivalterrein te betreden.