Meghan Markle: wat je moet weten over de hertogin van Sussex

Films | Deze woensdag viert Meghan Markle haar 40e verjaardag. Bij Proximus Pickx graven we wat dieper in haar verleden. Hierbij ontdekten we enkele weetjes over de Amerikaanse.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Haar echte naam is Rachel

Na een aantal jaren in de entertainmentindustrie te hebben gewerkt, kreeg Markle de rol van Rachel Zane in de Amerikaanse serie 'Suits'. Ze speelt daarin een personage dat volgens Markle veel op haar lijkt. "Rachel en ik zijn zeer gelijkaardig: ambitieus, gemotiveerd, en iemand die probeert om de koe bij de horens te vatten", verklaarde Markle in 2013 aan Marie Claire. Maar de gelijkenissen stoppen daar niet, want ze delen zelfs dezelfde naam. De 'Suits'-ster werd eigenlijk als Rachel Meghan Markle geboren, maar ze gebruikt haar middelste naam.

Ze schrijft kinderboeken

Nadat ze in de televisie- en filmwereld werkte, richtte Meghan Markle zich op het schrijven. Ze bracht een kinderboek uit over de speciale band tussen vader en zoon. Dat boek is geïnspireerd door de band van haar man – Prins Harry - met hun zoon Archie. Haar tweede boek, 'The Bench', kwam uit op 8 juni en was oorspronkelijk "een gedicht dat ik aan mijn man schreef voor Vaderdag, een maand nadat Archie werd geboren", aldus Markle.

Ze deed een dubbele bachelor aan de Northwestern University

Meghan zei dat ze werd verscheurd tussen politiek en toneel, dus besloot ze om de twee richtingen te studeren aan de Northwestern University en haar bachelors te behalen in theater en internationale betrekkingen. "Ik wist dat ik theater wilde doen, maar ik haatte het idee om dit cliché te zijn, namelijk een meisje uit Los Angeles dat besluit actrice te worden", zei ze tijdens haar interview met Marie Claire in 2013.

Samenwerking met Netflix

Meghan Markle zal voor Netflix een animatieserie maken en produceren die is gericht op het stimuleren van jonge meisjes om zichzelf te emanciperen. De serie is geïnspireerd op sterke vrouwelijke personages die de geschiedenis hebben getekend. Geïnspireerd door verschillende historische vrouwen, zal de heldin van de serie geleidelijk aan haar sterke punten leren kennen en zichzelf emanciperen. Er is geen datum gecommuniceerd over de release van de serie, die 'Pearl' zou kunnen heten. Filmmaker David Furnish, echtgenoot van Elton John, is een van de coproducenten.

Stijlicoon

Toen Markle de hertogin van Sussex werd, veroorzaakte haar kledingkeuzes veel ophef en ze werd plots een stijlicoon. Verschillende outfits die zij droeg waren bijna onmiddellijk uitverkocht, of er waren lange wachtlijsten voor de kledingstukken. Markle was voordien al aangetrokken tot de modewereld. In 2016 werkte ze immers samen met de Canadese retailer Reitmans aan een collectie jurken.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top