De tweede maand van de zomervakantie staat voor de deur, maar we krijgen geen tijd om rustig te ontspannen. In augustus gaan er heel wat nieuwe competities van start en kijken we ook uit naar de ontknoping van enkele andere grote toernooien. De huidige situatie in Europa zorgt er ook voor dat we langzaam maar zeker opnieuw live evenementen met publiek zullen zien. Iets waar we allemaal massaal naar uitkijken!

Nationaal

Counter-Strike

Elite Series Season 1: Summer Split | Van 15 juli tot 16 september

De Summer split van Elite Series gaat verder in augustus met de vier laatste speeldagen in de groepsfase. Hoewel Join The Force en LowLandLions erg goed begonnen aan de competitie, is het momenteel nog onmogelijk om al een winnaar aan te duiden. Nog even geduld tot 25 augustus om te ontdekken welke vier ploegen zich kunnen plaatsen voor de play-offs.

ESL Benelux : Kwalificaties | Van 10 tot 26 augustus

We kunnen opnieuw smullen van CS:GO in België met de ESL Benelux. Het toernooi start begin augustus met vier kwalificatierondes op 10, 11, 17 en 18 augustus. Nadien volgt de degradatiefase op 26 augustus. In totaal nemen acht ploegen deel aan de groepsfases, die van start gaan op 9 september. Dus na een mooie zomer, wacht nog een overheerlijke herfst voor de fans van de FPS van Valve!

League of Legends

Belgian League : Play-offs | Van 2 tot 9 augustus

We hadden het in de intro al over competities die hun ontknoping kennen in augustus. De nationale competitie van League of Legends is er zo eentje. Na verschillende weken competitie en tal van verrassingen, is het tijd voor de finales. Sector One ging goed van start, maar de Foxes moesten toch het onderspit delven tegen KVM. Ze kunnen zich wel nog revancheren, maar dan moeten ze voorbij Genk, dat verloor van Team 7AM. En laat dat nu net een confrontatie zijn waar we naar uitkijken, want Genk is een van die twee ploegen die Sector One al kon verslaan in de groepsfase.

Open Tour Benelux : Groepsfase | Van 17 juli tot 15 augustus

Naast de professionele competitie, is er ook nog de Open Tour Benelux. Een competitie die de academische ploegen en de regionale subtop ontvangt. De groepsfase is volop aan de gang en elk weekend nemen de acht ploegen de strijdbijl op voor een plekje bij de laatste vier. De eindprijs is dan ook niet min met een prijzenpot van €6800 die verdeeld moet worden.

Red Bull Solo Q: Qualifier 4 | 21 augustus

Vierde en laatste kwalificatieronde voor het 1v1-toernooi van LoL. De laatste kans dus om door te stoten naar de nationale finales. Niet vergeten: naast een nationale titel, strijden de ploegen ook voor een plekje in het internationaal toernooi in Frankfurt in december.

Rainbow Six Siege

Rainbow Six Benelux League seizoen 6 | Op 6, 7 en 8 augustus

Ook hier zijn we aangebroken bij de laatste rechte lijn van het kampioenschap van de FPS van Ubisoft. Na een hevige competitie zijn de zes ploegen gekend. Op papier zouden we zeggen dat Gamma en KVM Esports binnenkort in de finale staan, maar in de play-offs is alles mogelijk. Afwachten dus of Activit-E, 4Elements, Game Fist en Clutch Rayn kunnen verrassen.

Tekken 7

IeSF Belgium Qualifier | 1 en 8 augustus

Fans van Tekken, zet jullie maar schrap! Liefhebbers van de game zullen zich niet vervelen begin augustus met twee kwalificatierondes voor het wereldkampioenschap dat georganiseerd wordt door de International Esports Federation. Ook de Belgische Esports Federation heeft iets op poten gezet, zodat België een vertegenwoordiger mag afvaardigen. Alleen rest nog de vraag: wie? Niet te missen!

Brawl Star

ESL Benelux : Kwalificaties | Van 11 tot 25 augustus

De mobile game van Supercell is een succes en mag daarom nog eens terugkeren voor de ESL Benelux. Net als voor Counter Strike vinden vier kwalificaties plaats in de maand augustus: op 11, 12, 18 en 19 augustus. Nadien volgt nog een finale selectieronde om uit te vechten welke acht ploegen zullen deelnemen aan de groepsfase in september.

Internationaal

Counter Strike

ESL Pro League Season 14 | Van 16 augustus tot 12 september

Astralis, G2, Vitality, NiP, ... Het is niet nodig om deze toppers aan je voor te stellen! Wie ze eens aan het werk wil zien, moet die kans grijpen in augustus. Vanaf 16 augustus nemen de toppers van CS:GO het tegen elkaar op in de ESL Pro League. Vier groepen van zes teams mikken op de top drie om een ticket voor de play-offs in de wacht te slepen. De winnaar neemt een cheque van 175 000 dollar mee naar huis, een vrachtwagen aan punten voor de Pro Tour en de BLAST Premier.

League of Legends

LEC Summer Split 2021 | Play-offs nog te bepalen

De groepsfase ligt achter ons en het ligt nu vast dat de twee Belgen van Fnatic hun avontuur richting de finale mogen verderzetten. De exacte datum voor een nieuwe etappe ligt nog niet vast, maar zou wel van start moeten gaan in augustus.

LCS Summer Split 2021 | Play-offs nog te bepalen

Hetzelfde verhaal aan de andere kant van de oceaan. De zeven beste teams zijn gekend en de resultaten lagen erg dicht bij elkaar. Dat belooft voor het spektakel dat ons nog te wachten staat in augustus!

FIFA 21

eNations Cup & eWorld Cup | Geannuleerd

Slecht nieuws voor de fans van de voetbalgame. Zij kregen te horen dat de eNations Cup en de FIFA eWorld Cup niet doorgaan. Geen evenement met fans, maar ook geen online alternatief. Het hoge aantal besmettingen in Engeland is daar de oorzaak van. Daar had het toernooi normaal gezien plaatsgevonden. Ook reizen is momenteel natuurlijk ontzettend moeilijk naar Groot-Brittannië.

Rainbow Six Siege

Major Mexico | Van 16 tot 22 augustus

Nu de European League ten einde loopt, is het tijd om de blik te richten naar Mexico. Net voor die Major hebben de Europese ploegen zo'n bitsige strijd geleverd. Er doen geen Belgen mee, maar het deelnemersveld is erg divers. En voor de Franstalige gemeenschap wordt het natuurlijk duimen voor Team BDS!

Call of Duty: Black Ops Cold War

Vijfde Major van de Call of Duty League | 1 augustus

Met een prijzenpot van maar liefst 500,000 $ op het spel, is de spanning te snijden voor de vijfde Major van de Call of Duty League, die we kunnen volgen op 1 augustus. Er is een ronde met dubbele eliminatie waarin twaalf toppers zoals Atlanta FaZe en Paris Legion het beste van zichzelf mogen geven op Call of Duty Black Ops Cold War! Een competitie van hoog niveau en de laatste Major voor het kampioenschap. Atlanta FaZe draagt momenteel de kroon nog, maar blijft het team zitten op de troon?

Call of Duty League Championship 2021 | Van 19 tot 22 augustus

Het toernooi van de Call of Duty League sluit de competitie af. Activision organiseert het toernooi en beslist wie zich mag kronen tot kampioen van het hele seizoen op Call of Duty Black Ops Cold War. De deelnemers gaan alvast niet met lege handen naar huis, want er wordt meer dan 2,500,000 $ verdeeld onder de winnaars.

Warzone

Warzone World of Series regio Europa | Van 3 tot 4 augustus

Na het succes van de Amerikaanse versie van de World of Series, stelt Warzone het toernooi nu ook open voor Europa. Wat mogen we verwachten? Gevechten per drie in het fameuze Battle Royal, met een van de volgende kapiteins: Moonryde, Gotaga, Emzy of Angelikaa. Een Captains Cup is er ook nog en de winnaar mag 300,000 $ naar de bank dragen.

Hearthstone

Hearthstone Masters Tour Silvermoon | Van 27 tot 30 augustus

Hearthstone, het populaire online kaartspel dat zijn oorsprong kent in de nog bekendere MMORPG van Blizzard 'World of Warcraft', viert met de Masters Tour Silvermoon een nieuwe uitbreiding die dezelfde naam draagt. De volgende officiële competitie sinds de Masters Tour Dalaran waar de Chinese aanwezigheid op het podium opviel, doet Europese en ook Belgische spelers dromen van een plekje in de finale van de competitie.

Street Fighter, Tekken, Mortal Kombat

Evolution Championship Series (EVO) | Van 6 tot 15 augustus

Het grootste evenement van gevechtspellen in 2021 maakt zijn opwachting. Spelers mogen het onderling uitvechten op de verschillende games Street Fighter 5, Tekken 7 & Mortal Kombat 11. Wie blijft overeind en haalt de finales én wie sleept een plaatsje uit de brand voor de Showcase van de Evo 2021 in Las Vegas?

Super Smash Bros Melee

Smash World Tour 2021 Europe Regional Finals | Van 14 tot 15 augustus

Nog een game waarin een aardig potje gevochten wordt, maar wel eentje van Nintendo. Het is al sinds 2019 dat we nog konden genieten van een officieel toernooi voor Super Smash Bros, maar de fans mogen zich in augustus eindelijk opmaken voor de Smash World Tour. Acht spelers werden gekozen om het spektakel te verzorgen. Later dit jaar volgt nog een nieuw toernooi voor Super Smash Bros Ultimate op de Nintendo Switch.

Pokémon

Players Cup 25ste verjaardag | van 13 tot 15 augustus

Voor de 25ste verjaardag van Pokémon, verzamelt het toernooi de beste spelers van over de hele wereld in twee verschillende disciplines: het kaartspel en de videogame Pokémon Sword & Shield.