De mooiste duetten van Tony Bennett

Tony Bennett viert deze dinsdag zijn 95ste verjaardag. Dat is een uitgelezen kans voor Proximus Pickx om terug te komen op de beste duetten van de ‘koning der crooners’.

Op 95-jarige leeftijd blijft Tony Bennett actief en treedt hij nog steeds regelmatig op in het openbaar. Als we weten dat hij zijn muziekcarrière al in 1949 begon, kunnen we alleen maar hulde brengen aan dergelijke loopbaan. Net als Frank Sinatra met zijn Rat Pack, werkte hij vaak samen met andere zangers en zong hij duetten. Bennett's vocale partners in de jaren 1950 en 1960 varieerden van Judy Garland tot Andy Williams.

Nadat zijn carrière in de jaren 70 even een dipje kende, wist Bennett zich te herpakken met een reeks samenwerkingen met hedendaagse artiesten. Dat alles werd in goede banen geleid door zijn zoon en manager, Danny Bennett. Hier zijn de favoriete duetten van de crooner.

Lady Gaga

In 2015 won Bennett zijn laatste Grammy Award voor het album 'Cheek to Cheek' dat hij opnam in duet met Lady Gaga. "Ik werk graag samen met Lady Gaga omdat we elkaar echt begrijpen. We zijn allebei Italiaans-Amerikaans en onze families kunnen het goed met elkaar vinden, dus we hebben veel plezier samen in de opnamestudio of op het toneel. Ik herinner me de eerste keer dat we samenwerkten aan het duet 'The Lady Is A Tramp'. Nadat we klaar waren, ging ze naar iedereen in de studio en bedankte ze persoonlijk", herinnert de zanger zich. Beiden kregen er veel lof voor. We herinneren ons vooral de titels 'Anything Goes' en 'I Can't Give You Anything But Love'.

Amy Winehouse

In 2011 nam Tony Bennett met Amy Winehouse een cover op van het nummer 'Body and Soul' in de studio's van Abbey Road. Het jaar daarop viel het nummer in de prijzen bij de Grammy Awards. Helaas bezweek Amy kort na het opnemen van het lied aan een overdosis alcohol. Dit was het laatste nummer dat de zangeres heeft opgenomen. De winst van de hit werd gedoneerd aan 'The Amy Winehouse Foundation'. Tony Bennett zou haar nadien eer bewijzen in zijn autobiografie. "Ik vond haar absoluut briljant. De opname pakt de essentie van haar unieke stemgeluid. Ze was een zeldzaam talent."

Judy Garland

Judy Garland maakte furore door mee te spelen en zingen in 'The Wizard of Oz'. Nadien nam de carrière van Garland een hoge vlucht en ze zette haar carrière voort als zangeres, actrice en veelzijdig artieste. Van 1963 tot 1964 speelde ze in een wekelijkse televisieshow, de 'Judy Garland Show'. Een van de gasten die er verscheen, was - je raadt het al - Tony Bennett. Tijdens de show zongen ze in duet: 'I left My Heart in San Francisco'.

De albums 'Duets' en 'Duets II'

Ten slotte bracht Tony Bennett ook twee albums uit die volledig aan duetten waren gewijd. Op het eerste album is hij te horen samen met Stevie Wonder, Barbra Streisand, Elton John, Céline Dion, Sting, Michael Bublé en George Michael. Op de tweede vinden we John Mayer, Michael Bublé, k.d. Lang, Aretha Franklin, Sheryl Crow, Willie Nelson, Queen Latifah, Norah Jones, Josh Groban, Natalie Cole, Andrea Bocelli, Faith Hill, Alejandro Sanz, Carrie Underwood en Mariah Carey. Deze twee albums kennen internationaal succes.

Muziek

Bekijk alles
Top