De Fransman Romain Febvre (Kawasaki) heeft zondag in Lommel de Grote Prijs motorcross van België in de MXGP-klasse gewonnen.
Na een tweede plaats in de eerste reeks won Febvre de tweede reeks, goed voor zijn 14e GP-zege. Jeffrey Herlings (KTM), de beste in de eerste reeks, moest tevreden zijn met de vijfde plaats in de tweede reeks. Daarmee beëindigde de Nederlander de GP als tweede. De Let Pauls Jonass (GASGAS) vervolledigde het podium.

Herlings miste vorig weekend de GP van Tsjechië vanwege een schouderbreuk die hij had opgelopen bij een val in de GP van Nederland.

Cyril Genot (KTM) was de eerste Belg op de 14e plaats. Brent Van Doninck (Yamaha) werd 16e, Jeremy Van Horebeek (Beta) 20e, Kevin Strijbos (Yamaha) 31e en Jeremy Delince (Honda) 34e.

In de WK-stand behoudt Tim Gajser (Honda), drievoudig wereldkampioen in de MXGP, de koppositie na een zesde plaats. Hij telt 226 punten. Febvre is tweede op vijf punten. De Italiaan Antonio Cairoli (KTM), zondag vijfde, staat op de derde stek met 217 punten. Van Horebeek is 11e met 95 punten, Van Doninck 16e met 52 punten, Strijbos 19e met 47 punten en Genot 27e met 15 punten.

In de MX2 ging eerder op de dag de zege naar Jago Geerts (Yamaha). De Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna) eindigde als tweede in de GP, voor de Franse WK-leider Maxime Renaux (Yamaha). Nathan Renkens (KTM) werd 21e, Julian Vander Auwera (Husqvarna) 31e.

In de WK-stand blijft Renaux aan de leiding met 221 punten, voor de Italiaan Mattia Guadagnini (KTM/195 ptn) en de Spanjaard Ruben Fernandez (Honda/194 ptn), zondag respectievelijk 12e en zesde. Geerts is vierde met 193 punten.

De volgende WK-manche staat op 8 augustus op het programma in het Letse Kegums.