Festival Dranouter vindt coronaveilig alternatief in ‘Zomersessies XL’

Wat de ‘zomer van de vrijheid’ moest worden, draait intussen meer en meer uit op een sisser. Veel regen en vooral tegenvallende coronacijfers zorgden ervoor dat festivals nog steeds niet in hun oorspronkelijke vorm mogen doorgaan. Daarom pakt Dranouter na vorig jaar ook dit jaar uit met een coronaproof Dranouter Festival Zomersessies XL. Met Hooverphonic, Flip Kowlier, Bart Peeters en Het Zesde Metaal betreden in ieder geval heel wat goeie bands het podium in West-Vlaanderen. 
 

Een volwaardig Festival Dranouter met vijf podia, maar liefst negentig artiesten van over de hele wereld en ruim 50.000 festivalgangers samen genieten van prachtige muziek en ambiance, dat zit er helaas nog niet in. Maar de organisatoren wilden ook dit jaar niet stilzitten en zorgden toch voor een knap alternatief. “Een wettelijk kader vanuit de overheid is er dan wel nog steeds niet, maar met de vooropgestelde vaccinatiestrategie zouden evenementen tijdens de zomer wel een haalbare kaart moeten zijn. Die situatie dwingt de organisatie van Festival Dranouter er toe om zelf de knoop door te hakken. Geen full versie van Festival Dranouter 2021, wél de coronaproof Dranouter Festival Zomersessies XL”, klinkt het bij de organisatoren. Van donderdag 5 augustus tot en met zondag 8 augustus 2021 wordt het hele festivalterrein ingericht voor vijf concerten per dag. Daarnaast wordt gezorgd voor voldoende maatregelen om extra besmettingen te vermijden
 
In 2019 werd er nog stevig gefeest op de festivalweide. Op de topaffiche stonden toen onder anderen The Kooks, Tourist LeMC, Tom Odell, Black Box Revelation, etc. De plannen voor een al minstens even groot feest in 2020 werden al gesmeed, tot corona roet in het eten gooide. Als alternatief werden de Dranouter Zomersessies in het leven geroepen. Toen passeerden Yevgueni, Willem Vermandere, Stef Kamil Carlens, Absynthe Minded en Kapitein Winokio de revue. De concerten waren keer op keer volledig uitverkocht en dat was voor de organisatoren een ideale motivatie om ook dit jaar opnieuw ‘Zomersessies’ te organiseren. Toch ziet men het dit jaar groter en gaat men verder met de ‘Zomersessies XL’.

Klemtoon op Belgisch talent

Ookal moeten de festivalgangers het doen met een coronaveilige editie van hun geliefkoosde Dranouter Festival, het team van vrijwilligers zal het terrein toch zo volledig mogelijk inkleden. “We zetten in op die zalige gezelligheid die zo eigen is aan ons festival”, klinkt het. In totaal zijn 2.500 toeschouwers per festivaldag welkom, opgesplitst in 625 bubbels van vier personen. Elke dag komen vijf bands langs in de festivaltent die tot ‘Kayam’ gedoopt werd. 
 
De organisatoren leggen dit jaar de nadruk op Belgisch talent, maar schuwen indrukwekkende namen niet.  Op donderdag 5 augustus is Hooverphonic de headliner, op vrijdag 6 augustus ’20 jaar Flip Kowlier’, op zaterdag 7 augustus staat Bart Peeters vast. Op zondag 8 augustus staat Het Zesde Metaal op de Zomersessies XL. De line-up wordt binnenkort aangevuld met meer moois.
 

Muziek

Bekijk alles
Top