Oefenduels 1B: vlotte zeges voor Moeskroen, RWDM en Deinze; nieuwe nederlaag voor Lommel

Sport | Zaterdag stonden er vier oefenduels op het programma voor de 1B-clubs. Moeskroen, RWDM en SK Deinze wonnen vlot hun wedstrijd terwijl Lommel SK opnieuw een nederlaag incasseerde tegen een Nederlandse tweedeklasser.

Excelsior Moeskroen won met duidelijke 0-3 cijfers van Francs Borains. Clement Tainmont was de grote man bij Les Hurlus; hij scoorde een zuivere hattrick. De Fransman had er na twee minuten al eentje tegen de touwen hangen. Na 20 minuten verdubbelde hij de voorsprong en net na het halfuur maakte hij zijn hattrick compleet met een mooie vrijschop in de winkelhaak. Nadien nam Moeskroen (en Tainmont) wat gas terug en veranderde de score niet meer.

Lommel SK kon in eigen huis niet winnen van MVV. Anello had de Noord-Limburgers nochtans op voorsprong gebracht, maar Ntelo en Miami keerden de situatie nog om voor de Nederlandse bezoekers. Lommel speelde wel met een heel jeugdig elftal en ook testers Kalulika, Van Den Eynden en Mendonca kregen hun kans. Echt overtuigen deden ze niet in wat voor het overige een heel matige pot voetbal was: 1-2.

RWDM won met een forfaitscore van tweedenationaler Rebecq. De Brusselaars begonnen fel en stonden aan de rust al 4-0 voor na goals van Rommens, Lavie, Nzuzi en Ruyssen. Na de pauze nam RWDM wat gas terug zonder de match uit handen te geen. Degryse pikte nog wel zijn doelpuntje mee en zette zo de 5-0 eindstand op het bord.

En ook SK Deinze won ruim van een amateurploeg. De Oost-Vlamingen scoorden 4x tegen Oudenaarde en hielden achterin zelf een clean-sheet. Youngster Tossavi scoorde al snel de 0-1 waarna nieuwkomer Geeraerts zijn eerste twee goals voor SK Deinze scoorde. Van Walle dikte nog aan tot 0-4.