Maandag nog won Jonas Rickaert voor eigen fans de GP Raf Jonckheere, een kermiskoers in Westrozebeke. In Heist-op-den-Berg moest de West-Vlaming zaterdag tevreden zijn met de laatste podiumplaats na een sprint met zijn gouwgenoot en trainingsmaatje Yves Lampaert en de Nederlandse winnaar Pascal Eenkhoorn. Rickaert trekt binnenkort op een korte stage naar Italië en wil schitteren in het najaar.
"Geen nieuwe zege vandaag. Uiteindelijk kan er maar één iemand winnen, toch?", reageerde Rickaert. "Spijtig genoeg ben ik dat niet. In vergelijking met die andere jongens ben ik niet zo snel. Ik ben op mijn waarde geklopt en moet dan maar tevreden zijn met een derde plaats. Ik ben niet erg explosief in een sprint." 
"Alles verloopt goed op conditioneel vlak. Ik ben bovendien redelijk fris uit de Tour gekomen. Ik hoop dat gevoel nu zo lang mogelijk door te trekken. We zien wel waar het zal eindigen."
De riem gaat er nu even af bij Jonas Rickaert. "Ik trek eerst op stage. Mijn vriendin gaat mee. Een beetje samen genieten van de rust. Dan staat de Ronde van Polen op mijn agenda, gevolgd door enkele eendagskoersen zoals de Brussels Cycling Classic. Ook de BinckBank Tour staat op mijn programma. Het seizoen zit er zeker nog niet op."