Pascal Eenkhoorn kon zaterdag zijn twee Belgische medevluchters achter zich houden na een sprint met drie in de Heistse Pijl. Voor Eenkhoorn werd het zijn eerste zege van het seizoen. Naast de overwinning griste de Nederlander ook nog de Trofee Michael Goolaerts mee, een eerbetoon aan de in Parijs-Roubaix van 2018 verongelukte renner.
"Natuurlijk hadden we voor de wedstrijd een plan in het hoofd met Dylan Groenewegen in de hoofdrol als het tot een massaspurt zou komen", zei de renner van Jumbo-Visma. "Dat scenario was misschien wel het meest voor de hand liggende want er waren toch ook andere ploegen die gingen aansturen op een groepssprint? Langs de andere kant wilden we met de ploeg ook wel koers maken want dit is toch wel een leuke wedstrijd. Uiteindelijk werd het best nog een zware koers." 
Eenkhoorn vormde met Jonas Rickaert en Yves Lampaert de kopgroep die mocht sprinten voor de zege. "Ik wist dat ik heel snel ben. Zeker in zo'n klein groepje. Ik draaide de laatste rechte lijn in ideale positie in en dus kon ik van achteruit komen. De laatste twee kilometer werd er ook niet meer gedemarreerd en zo werd ik naar de meet gebracht. Ik wist dat ik het dan kon afmaken in de sprint", vervolgde Eenkhoorn.
De Nederlander won ook de Trofee Michael Goolaerts. "Ik kende hem en koerste nog met Michael. Hij was een paar jaar ouder dan mij. Het is dramatisch wat hem is overkomen. Ik had kende deze trofee wel", besloot Eenkhoorn.