België grijpt naast een podiumplaats op de 4x400 meter gemengde landenteams

Sport |
België had enige hoop op een medaille met deze finale in de gemengde 4x400m estafette van de Olympische Spelen van Tokio. Maar het lot heeft de plannen van het Belgische team grondig verstoord.
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de finale verraste Polen door goud te halen met een magistrale Duszynski. Hij haalde in de laatste paar honderd meter van de wedstrijd de deelnemer van de Dominicaanse Republiek en de Verenigde Staten in.
 
Ook Nederland werd een podiumplaats toegedicht, maar Ramsey Angela kon haar ambities niet waarmaken en zakte naar een vierde plaats. België moet het doen met een vijfde plaats, maar heeft wel een nieuw Belgisch record opgetekend in 3 minuten 11.51. Toch zal het team ook met spijt terugkijken, omdat ze hun kansen niet 100% konden verdedigen.
 
Lastminute wijziging
 
Het was de bedoeling dat Dylan Borlée, Cynthia Bolingo, Camille Laus en Kevin Borlée onze nationale kleuren tijdens deze finale moesten verdedigen. Tijdens de warming-up stelde Bolingo vast dat haar blessure aan de hamstrings nog niet genezen was. Ze kon niet anders dan zich te laten vervangen.
 
Bolingo was een belangrijke schakel in deze estafette, met haar in de ploeg hoopte België op een podiumplaats. Omdat ze toch haar blessure voelde opspelen, liet ze zich vervangen door Imke Vervaet.
 
Laatste kans?
 
Met het uitvallen van Bolingo verloor het team een grote kans op een olympische medaille. De 28-jarige atlete heeft in de afgelopen jaren de successen aan elkaar geregen. Zo vestigde ze enkele weken geleden een record op de rondetijd op de 400 meter met 50.29. Dat is bijna twee seconden beter dan het record van Imke Vervaet.
 
Deze lastminute wijziging moet ongetwijfeld zuur zijn voor het Belgische team, dat mogelijk een unieke kans heeft gemist om een olympische medaille te winnen. Een herkansing in 2024 is onzeker, want de gebroeders Borlée worden dan 36 jaar. De kans dat zij dan nog professioneel actief zijn, is eerder klein.
 
Volg de Olympische Spelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza of Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top