Annie Geeraerts wordt 95: dit zijn enkele van de mooiste momenten uit haar leven

Actrice Annie Geeraerts mag maandag 95 kaarsjes uitblazen. "De Bomma" uit 'Familie' lijkt nog even kwiek te zijn als toen ze voor het eerst begon met acteren in Antwerpen. Proximus Pickx kijkt naar enkele mooie momenten uit haar leven.
 

Haar Familie-carrière

Geeraerts vertolkt de rol van Anna Dierckx sinds het prille begin van de VTM-reeks op 30 december 1991. Eigenlijk zou ze maar drie maanden een rol krijgen, maar dat is uiteindelijk helemaal anders afgelopen. "Op dat moment was een contract voor drie maanden ongezien in de televisiewereld. Achteraf hoorde ik dat mijn rol eerder beperkt was. Maar haar personage was zo populair dat ze mijn rol verlengd hebben", vertelt ze in Het Laatste Nieuws. 
 
Ze noemt 'Familie' nog steeds een belangrijk deel van haar leven, al is ze tegenwoordig minder te zien in de soap. "Dat heeft vooral met de verhaallijnen te maken, niet met een fysieke beperking", aldus de actrice. Ze zegt wel last te hebben van enkele kwaaltjes, maar dit is geen groot probleem omdat haar personage in een rusthuis woont.

Haar eerste keer

Wat moet je doen met je leven? Sommige mensen weten meteen welk werk ze willen doen, terwijl anderen een zoektocht van jaren achter de rug hebben voor ze hun ware roeping vinden. Voor Annie Geeraerts was acteren een jeugddroom, maar eentje die pas na een zware periode tot vervulling kwam. Annies familie werkte generaties lang in de boekbinderij, tot de Tweede Wereldoorlog afliep. Door de automatisering van de stiel ging de binderij failliet en moest ze in 1947 werk vinden. Haar vader zag dat de Koninklijke Nederlandse Schouwburg in Antwerpen een actrice zocht. Hij vond dat Annie haar kans mocht wagen.
 
"Ik ben me gaan aanmelden en werd aan­genomen. Uiteindelijk ben ik daar 39 jaar gebleven. Die eerste keer op de ­scène, voelde ik direct dat het dat was wat ik wilde doen. Ik heb het geluk dat ik dat ben kunnen blijven doen", getuigt ze in Het Nieuwsblad over die mooie periode. Het blijft bij herinneringen, want het monumentale theater waar ze haar eerste stappen op het toneel heeft gezet, werd in 1960 afgebroken. Annie Geeraerts heeft jarenlang geacteerd in theatervoorstellingen als vaste medewerkster, in 1986 mocht ze op pensioen gaan.

Haar liefdes

In hetzelfde interview blikt ze met veel liefde terug op het lange huwelijk met haar overleden man Rene. "Toen hij overleed, deed dat heel veel pijn, maar de mooie momenten die je 53 jaar lang hebt meegemaakt, worden dubbel zo mooi. Daar kan je verder op teren."
 
Momenteel is ze vijf jaar samen met haar vriend, de 90-jarige Paul, die ze op de tram naar de opera ontmoette. De vonk sloeg over en de twee werden verliefd. Naar verluidt heeft het koppel daar erg van genoten. "Vooral van de vlinders. Die zijn er nog, ja. Een zalig gevoel is dat. Ik wist zelfs niet dat dat nog kon."

Films

Bekijk alles
Top