Roman Yaremchuk verlaat AA Gent voor de Portugese topclub Benfica, de club van Rode Duivel Jan Vertonghen en vorig seizoen de nummer drie in de Primeira Liga, zo meldt de doorgaans goed geïnformeerde krant A Bola vandaag. De 25-jarige Oekraïense international zou er een contract voor vijf seizoenen kunnen ondertekenen. Met de transfer zou een bedrag van 15 miljoen euro gemoeid zijn.
Op sociale media circuleren ook foto's waarop Yaremchuk op de luchthaven van Lissabon te zien is aan de zijde van Rui Pedro Braz, sinds kort algemeen directeur bij Benfica. Bevestiging van de clubs is er vooralsnog niet. Wat wel vaststond, is dat de aanvaller de Ghelamco Arena zou verlaten. Reeds tijdens het EK, waarin hij met een assist en twee doelpunten een van de uitblinkers was bij het Oekraïne van bondscoach Andrey Shevchenko dat het tot de kwartfinales schopte, was er sprake van interesse van onder meer AC Milan. De Rossoneri haalden uiteindelijk Olivier Giroud weg bij Chelsea.

Yaremchuk werd in de zomer van 2017 door de Gentenaars voor amper 2 miljoen euro weggeplukt bij Dinamo Kiev, waar hij zijn kans niet kreeg. In de Arteveldestad groeide hij geleidelijk aan uit tot sterkhouder en goaltjesdief, met 52 doelpunten in 152 wedstrijden. Hij lag er nog onder contract tot medio 2025.