Annie Geeraerts, 'de Bomma' uit 'Familie', wordt 95

Al 30 jaar lang schittert Annie Geeraerts in ‘Familie’ als Anna, de bomma der bomma’s. Vandaag viert ze de gezegende leeftijd van 95 jaar en van stoppen lijkt nog lang geen sprake te zijn.

In 1991 werd Annie Geeraerts gevraagd om te acteren in ‘Familie’. In de allereerste scène die ooit van het programma werd uitgezonden, stond ze in de keuken soep te maken. Marleentje (Holde De Roeck) komt bij haar binnen en vertelt dat ze een auto zal krijgen van Guido als ze slaagt voor haar examens. Dertig jaar later zijn zij en Jef De Smedt de enige acteurs die onafgebroken deel uitmaakten van ‘Familie’. Om te zeggen dat Annie Geeraerts een onmisbare steunpilaar is van de populaire soapserie, is dus een understatement.
 
Maar bijna was het helemaal anders gelopen, zo vertelde Annie Geeraerts enkele maanden geleden zelf in het programma ‘De Zomer Van’, waarin ze in gesprek ging met Eric Goens. Het was eigenlijk de bedoeling dat ze maar drie maanden zou meespelen, maar haar personage was zo populair dat de scenarioschrijvers het verhaal omgooiden om haar er toch maar bij te houden. En de rest is geschiedenis.
 
In een interview met De Zondag getuigde ze enkele jaren geleden over de populariteit van ‘de Bomma’. “Ik heb nooit autogereden, dus als ik nu ergens naar toe moet, neem ik het openbaar vervoer. En ik word dan regelmatig aangesproken en gevraagd om op de foto of de selfie te gaan. Vroeger waren het vooral kindjes en ouderen die me aanspraken, maar nu zijn het vooral jonge mensen. Dat verwondert me eigenlijk wel. De jeugd lijkt meer geïnteresseerd dan vroeger. Veel volwassenen komen me zeggen dat ze als kind al naar ‘Familie’ keken en dat nu samen met hun eigen kinderen doen. Ik vind het altijd mooi als ze me dat komen zeggen. Daar doe je het eigenlijk voor, voor die vriendschap van de fans”, liet ze optekenen.

Charmante Paul

In hetzelfde interview beloofde ze dat ze zou blijven acteren in ‘Familie’ “zolang ik gezond blijf en het nog mag doen.” Het ziet er dus niet naar uit dat we haar snel zullen moeten missen.
 
Ook op persoonlijk vlak lijkt het helemaal goed te gaan met Annie Geeraerts. Sinds het begin van de pandemie woont ze samen met haar (relatief) nieuwe liefde Paul, vertelde ze in het programma van Eric Goens. Ze is weduwe sinds 2007 en vond met het acteerwerk de kracht om verder te gaan, en exact vijf jaar geleden vond ze ook een nieuwe liefde. Ze had de charmante Paul leren kennen op de tram naar de opera en toen hij voor haar 90ste verjaardag met een taart aan haar deur stond, is de vonk overgeslagen. “Door nu dagelijks samen te leven, zijn we nog meer naar elkaar toe gegroeid”, aldus Annie.
 
Iedereen herkent Annie Geeraerts natuurlijk als ‘de Bomma’, maar laten we niet vergeten dat ze ook buiten haar rol in ‘Familie’ een aardige acteercarrière heeft. Ze speelde verschillende rollen in televisieprogramma’s als ‘Bompa’ en ‘De Kotmadam’ en stond decennialang, tot 1994, regelmatig op de planken als theateractrice. In 2010 keerde ze terug naar het podium met de productie ‘Onder ons’, samen met ‘Familie’-collega Steven De Lelie.
 
Wij wensen Annie Geeraerts in elk geval nog vele jaren goede gezondheid toe.

Films

Bekijk alles
Top