31/07: Belgian Hammers doen gooi naar medaille, Pieters wil zich herpakken

Sport | Het woord is morgen op de Olympische Spelen in Tokio aan de gemengde landenploegen. Zowel in het triatlon als op de atletiekpiste, met de 4x400 meter, probeert een Belgisch kwartet eremetaal binnen te halen. In het golf en het zeilen is het vooral hopen op een stunt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Belgian Hammers komen als eerste in actie in het triatlon. Marten Van Riel, Jelle Geens, Valerie Barthelemy en Claire Michel moeten in een sprintwedstrijd elk om beurt 300 meter zwemmen, 6,6 km fietsen en 1 km lopen. Van Riel (vierde) en Barthelemy (tiende) toonden in de individuele proef dat ze in topvorm zijn, maar het is afwachten hoe Geens (na zijn coronabesmetting) en Michel (dinsdag opgegeven) voor de dag zullen komen. De race begint al om 7u30 Japanse tijd (0u30 in België) en duurt ongeveer anderhalf uur.

De finale van de gemengde 4x400 meter in de atletiek staat 's avonds geprogrammeerd in het olympisch stadion (21u35, 14u35 in België). Alexander Doom, Imke Vervaet, Camille Laus et Jonathan Borlée stootten vandaag door met een Belgisch record (3:12.75) en de vijfde totaaltijd.

Nog in het olympisch stadion komen in de ochtendsessie vijf Belgen in actie: Hanne Claes en Paulien Couckuyt (reeksen 400m horden), Ben Broeders (kwalificaties polsstokspringen), Eliott Crestan (reeksen 800m) en Anne Zagré (reeksen 100m horden).

Golf en zeilen

In het golf werken Thomas Pieters en Thomas Detry hun derde en voorlaatste ronde af. Pieters zakte na een offday van plaats 3 helemaal weg, Detry klom van 31 naar 15.

In het zeilen staan Isaura Maenhaut en Anouk Geurts voor de laatste drie regatta's in de 49er FX. Na negen races staan ze zeventiende en lijken ze uitgeschakeld voor de medalrace met de top tien van maandag.

Volg de Olympische Zomerspelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza, of via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later herbekijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top