De Belgische qualifiers voor deelname aan het Tekken 7-toernooi, georganiseerd door de International Esports Federation (IESF), zijn open! Wil jij met trots de Belgische kleuren verdedigen en de Belgian Esports Federation (BeSF) vertegenwoordigen in een competitie waarvan de eindfase in Eilat zal plaatsvinden? Dan moet je zeker verder lezen!

Door de late aankondiging is het tijd om meteen ter zake te komen. Om mee te kunnen doen aan de Belgische qualifiers, die zullen doorgaan op de fighting game Tekken, zal je je rechtstreeks moeten inschrijven via de website van de Belgian Esports Federation (BeSF).

Het toernooi verloopt als volgt: de twee qualifiers worden uitsluitend op pc gehouden, waarbij de twee besten van elk kwalificatietoernooi uitgenodigd worden voor de Invitational, die offline zal doorgaan. De speeldata van de qualifiers zijn 1 augustus en 8 augustus. Het format en de regels voor de qualifiers, die online zullen plaatsvinden, zijn dezelfde als die voor de officiële Tekken World Tour-toernooien (BO3-format, boom met dubbele eliminatie: als je twee keer wint, ga je door; als je twee keer verliest, ben je uitgeschakeld). De grote finale is een BO5-wedstrijd.

Om deel te kunnen nemen, moet je in België wonen. En misschien verover jij dan wel een ticket voor het 13e Esports World Championship in Eilat dat doorgaat tijdens de Invitational op 15 augustus 2021!

Copyright afbeelding: Belgian Esports Federation (BeSF)