Een tv-tip voor elke dag van de week

Weer of geen weer, voor een gezellige avond binnen is en blijft de televisie een ideale compagnon. Ook deze week staan er weer heel wat aan te raden films en series op het programma. Dit zijn onze kijktips voor de week.

Maandag: Nike’s Big Bet

Alberto Salazar is een van de meest controversiële figuren in de atletiekwereld. Nadat de coach in 2019 voor vier jaar geschorst werd omdat hij zijn atleten aangespoord zou hebben om doping te gebruiken, is hij enkele dagen geleden permanent verbannen. Voor Nike betekende de schorsing een fikse streep door de rekening. Het Amerikaanse sportmerk was immers in 2001 een ambitieus opleidingsproject gestart, het Nike Oregon Project, met Salazar als bepalende coördinator. Het draaide uiteindelijk uit op een fiasco, dat zelfs de kop kostte van Mark Parker, de CEO van Nike. Regisseur Paul Kemp probeert in deze Canadese documentaire de waarheid achter de episode in de Amerikaanse sportgeschiedenis te achterhalen. Met als hamvraag: waarom nam het sportmerk zo’n grote gok om haar lot te verbinden met zo’n controversieel man?
 
Bekijk ‘Nike’s Bit Bet’ op maandag 2 augustus om 20u30 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Dinsdag: Blue Thunder

De politie van Los Angeles heeft een nieuw geheim wapen: Blue Thunder, een experimentele helikopter die niet alleen uitgerust is met heel wat wapens, maar ook met scanners, gerichte microfoons en een boordcomputer (revolutionair in de jaren 80). Frank en Richard mogen het toestel uittesten, maar wanneer het duo een moord wil onderzoeken, ontdekken ze meer dan ze hadden verwacht. De film is een actieprent met een boodschap en werd bij de release in 1983 zelfs vergeleken met de ‘Star Wars’-franchise. Er kwam een vervolg in de vorm van een televisieserie, maar de franchise lijkt momenteel uitgedoofd te zijn. Tenzij er binnenkort een remake in de zalen komt, zoals productiehuis Columbia Pictures enkele jaren geleden aankondigde.
 
Bekijk ‘Blue Thunder’ op dinsdag 3 augustus om 20u30 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: Switch

Als er iets is dat de Vlaming verenigt op de televisie, dan is het wel een liefde voor quizprogramma’s. Dat blijkt ook uit de kijkcijfers, want bovenaan de lijst staat deze zomer het programma ‘Switch’, de quiz waarin Adriaan Van den Hoof vijf gewone Vlamingen het vuur aan de schenen legt. Het programma keert sinds 2016 elke zomer terug en blijft scoren bij een groot publiek. De kandidaten strijden elke aflevering om een plekje op de eerste stoel en de kans om de finale te spelen, waar minstens 1.000 euro te verdienen valt, afhankelijk van de restultaten van de vorige dagen.
 
Bekijk ‘Switch’ elke weekdag om 20u55 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: The 13th Warrior

Deze film met een hoofdrol voor Antonio Banderas is gebaseerd op het boek ‘Eaters of the Dead’. Dat is op zijn beurt dan weer een combinatie van de waargebeurde ontmoeting tussen arabier Ahmad ibn Fadlan en de Volga Vikings en het Oud-Engelse gedicht ‘Beowulf’. De film was naar verluidt enorm duur om te maken en het promotiebudget steeg ook nog eens boven 160 miljoen dollar. De film had de pech om samen met kaskraker ‘The Sixth Sense’ in de zalen te komen en gepaard met enkele matige recensies werd dit een van de grootste box office bombs aller tijden, met een verlies van 70 tot 130 miljoen dollar. Maar is de film die betreurenswaardige reputatie wel waard? Oordeel vooral zelf en let vooral op de voor zijn tijd erg ambitieuze decors.
 
Bekijk ‘The 13th Warrior’ op donderdag 5 augustus om 20u30 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Team Spirit II

Een saga over de levens van bevriende voetballers die bij een klein Vlaams amateurploegje spelen en zowel op als naast het veld verschillende perikelen beleven. Neen, we hebben het niet over het alomtegenwoordige ‘F.C. De Kampioenen’, maar wel over ‘Team Spirit’, de franchise van Jan Verheyen die vooral in het begin van  de jaren 2000 erg populair was. De eerste film kwam uit in 2000, gevolgd door een serie, en dan weer gevolgd door een vervolgfilm en dan nog een tweede serie. In 2006 kwam de laatste aflevering uit. Met een topcast bestaande uit Tom Van Landuyt, Geert Hunaerts, Ini Massez, Dimitri Leue, Hilde De Baerdemaeker, Michael Pas, Mathias Sercu, Axel Daeseleire en ga zo maar verder.
 
Bekijk ‘Team Spirit II’ op vijdag 6 augustus om 22u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top