Community Shield: de eerste prijs van het seizoen voor Manchester City of Leicester City?

Premier League | De Community Shield is de opener van het voetbalseizoen in Engeland. Landskampioen Manchester City neemt het op tegen Leicester City, dat de FA Cup won. Een wedstrijd die integraal te volgen is op Eleven Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Amper een maand na de EK-finale tussen Italië en Engeland zal er op Wembley opnieuw een topmatch te bekijken zijn. Zaterdag om 18u strijden Manchester City en Leicester City immers om de eerste prijs van het seizoen. Het is de eerste keer dat de twee clubs elkaar ontmoeten in deze competitie.

The Foxes wonnen de prijs voor het laatst in 1971 en hopen deze keer weer te winnen, nadat ze in 2016 verloren van Manchester United. City won al zes keer de Community Shield, waarvan twee in de laatste drie edities.

Een verzwakt City?

City-coach Pep Guardiola heeft de nodige kopzorgen voor deze partij. De Spaanse trainer moet immers een pak spelers missen. Veel spelers van Manchester City zijn nog maar pas terug uit vakantie, of zijn zelfs nog niet teruggekeerd op de club. "We moeten ons aanpassen. We hebben maar drie of vier spelers van het eerste elftal beschikbaar. Elke week komen er spelers terug", zei hij vorige week in The Manchester Evening News.

"Ze komen terug, trainen, rusten of moeten in quarantaine en ik ben me ervan bewust dat er geen tijd is omdat we over 10-12 dagen de Community Shield spelen en we maar drie spelers hebben. We zullen moeten spelen met spelers uit het tweede elftal en we zullen roeien met de riemen die we hebben".

Leicester met of zonder de Belgen?

Bij Leicester City spelen drie Belgen. Dennis Praet arriveerde in 2019 in Engeland en zou Leicester City de komende weken mogelijk verlaten. The Sun meldde afgelopen week dat de Rode Duivel meer zou willen spelen en heeft zijn manager Brendan Rodgers op de hoogte gesteld. De 27-jarige Praet speelde vorig jaar amper 15 matchen in de Premier League, mede door blessureleed. Enkele ploegen uit de Serie A zouden al interesse hebben.

Youri Tielemans, die vorig seizoen bijzonder sterk presteerde, lokte de nodige belangstelling. Liverpool zou geïnteresseerd zijn, maar het bestuur van Leicester City zou maar liefst 80 miljoen euro vragen voor de Belg. Een bedrag dat de interesse van de Reds deed afkoelen.

Timothy Castagne, die op het EK een stevige blessure opliep bij de Rode Duivels, is pas weer op training verschenen. Deze Community Shield moet dus mogelijk zonder de Belgen betwist worden, aangezien ook Kevin De Bruyne zaterdag afwezig zal zijn op Wembley.

Volg Leicester City - Manchester City zaterdag 7 juli om 18u live op Eleven Sports 1, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top