Deze films kan je bekijken op de Zwitserse nationale feestdag

Op 1 augustus viert Zwitserland zijn federaal pact. Om optimaal van deze Zwitserse feestdag te genieten, nodigt Proximus Pickx je uit om thuis vanuit je sofa naar deze producties uit het land van het jodelen te bekijken. Echte meesterwerkjes in een van de vier officiële talen van het land.

Youth

Ga mee op reis naar de Zwitserse Alpen met Michael Caine en Harvey Keitel! Al twintig jaar lang brengen twee oude vrienden elk jaar hun vakantie door in hetzelfde hotel. Een van hen is een gepensioneerd orkestleider. Om persoonlijke redenen heeft Fred besloten om niet meer te componeren en het dirigeerstokje niet meer in handen te nemen. Tot een afgezant van de Koningin van Engeland hem smeekt om nog een laatste keer te spelen op het verjaardagsconcert van Prins Philip. De andere tachtigjarige is Mick, een bekende filmregisseur. Hij zit midden in het schrijven van zijn laatste film, zijn cinematografisch testament
 
‘Youth’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!


The Awakening of Motti Wolkenbruch

Deze film volgt het leventje van Motti Wolkenbruch in Zürich. Tussen zijn economische studies, zijn baan in de verzekeringsmaatschappij van zijn vader, het jodendom en zijn familie heeft Motti een welomlijnd dagelijks leven. Wanneer hij de huwbare leeftijd bereikt, zet zijn moeder hem onder druk om met een orthodoxe joodse vrouw te trouwen om zoveel mogelijk kinderen te verwekken, "zoals elke goede jood".  Ze regelt veel afspraakjes voor Motti, maar geen enkel meisje interesseert hem. Degene op wie hij verliefd wordt is Laura, een medestudente, een sjikse, een niet-jood. Een kandidaat die zijn moeder nooit zal goedkeuren.
 
Ontdek 'The Awakening of Motti Wolkenbruch' op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.


L’enfant d’en haut

Dat de Zwitserse film meer is dan het in beeld brengen van koekoeksklokken,  de weiden van de Alpen en de prachtige bergen bewijst Ursula Meier, een Frans-Zwitserse cineaste die in Brussel woont. Met ‘Home’ scoorde ze al wat sommigen omschrijven als ‘een van de beste arthousefilms die de laatste twintig jaar uit Zwitserland zijn voortgekomen’.

In ‘L’enfant d’en haut’, op het filmfestival van Berlijn goed voor een Zilveren Beer, volgt ze Simon (Kacey Mottet Klein), een twaalfjarige jongen die samen met zijn oudere zus Louis (Léa Seydoux) in een triest flatgebouw woont. Elke dag vertrekt hij vanuit het dal met de kabelbaan naar een skioord waar hij behalve eten ook skispullen en snowboards steelt van de achteloze toeristen om thuis voor brood op de plank te zorgen. Volgens het weekblad ‘Bruzz’ wil Meier met het familiedrama L’enfant d’en haut’ onder andere de keerzijde van de medaille tonen van een skiparadijs. Zoals de sociale ongelijkheden en de ellende die gewoonlijk verborgen gehouden wordt voor de skitoeristen. 


Ma vie de courgette

Deze Zwitsers-Franse animatiefilm won in 2016 de publieksprijs op het Internationale Animatiefilmfestival van en in 2017 de César voor Beste Animatiefilm en Beste Adaptatie. 

Het verhaal draait om een jongetje dat liever heeft dat men hem Courgette noemt in het weeshuis waar hij verblijft – het is het koosnaampje dat zijn inmiddels overleden moeder hem gaf. Als zijn moeder overlijdt, denkt hij dat hij alleen op de wereld is. Maar in het weeshuis leert hij dat zijn leeftijdsgenoten net zo'n ingewikkelde gezinssituatie hebben als hij. Hij maakt er nieuwe vrienden en wordt zelfs verliefd. Kortom, hij heeft nog zoveel ontdekt en bijgeleerd. ‘Ma vie de courgette’ is een ontroerende speelfilm die de onschuldige gevoelens van de kindertijd terugbrengt bij volwassenen. 


Films

Bekijk alles
Top