KRC Genk Esports versloeg gisteren Team 7AM in de laatste wedstrijd van de eerste ronde van de Summer Split play-offs, een duel in vier delen. Ze zullen in de halve finale dus Sector One ontmoeten. Die zal deze maandag plaatsvinden, vanaf 19 uur. Je kan de clash volgen op de livestream van Pickx Esports en op het Pickx Live-kanaal op tv.

Na het duel tussen S1 en KVM, dat de Mechelaars een finaleplaats opleverde, was het de beurt aan de kwartfinalisten om te beslissen wie tegen de vossen zou mogen strijden voor een plaats in de finale. Genk en 7AM namen het woensdagavond tegen elkaar op in een match met een onzekere uitslag.

Ondanks de torenhoge inzet, bleven de teams koelbloedig en stortten ze zich niet zonder nadenken in het strijdgewoel. We kregen een veel kalmere wedstrijd te zien dan de ontmoeting tussen S1 en KVM van maandagavond. Buiten enkele vroege steekspellen bleef de kill count van beide ploegen tot minuut 11 op nul staan. Maar eenmaal de teams begonnen te vechten, namen de Genkenaars de leiding. Ze wonnen de teamfights zonder al te veel problemen en profiteerden van de fouten van 7AM. KRC Genk bemachtigde zelfs de Dragon Soul na amper 23 minuten. De eerste overwinning van Genk was binnen, na een duel dat 7AM snel moest vergeten om mentaal in de wedstrijd te blijven.

Maar ook in de tweede partij ging het voordeel al na enkele minuten naar KRC Genk Esports. Numandiel en zijn Syndra zorgden voor vier eliminaties op minder dan drie minuten. De rest van de match werd door hem gedomineerd: hij deelde immense schade uit aan Team 7AM. Psclly en zijn spelers stapelden de fouten op, waar KRC Genk handig gebruik van kon maken. Ze maakten na 25 minuten een einde aan de tweede game: matchpoint.

Velen zagen de match op 3-0 eindigen, maar Team 7AM werd eindelijk wakker en leverde een prestatie die in schril contrast stond met hun vorige games. 7AM koos voor comfort picks en stond zijn mannetje tegen een Genk dat soms een beetje overmoedig leek. Twee opeenvolgende aces deden de Genkenaars de das om. De kijkers begonnen zich af te vragen of er een comeback zat aan te komen.

Maar tijdens het vierde duel zette KRC Genk Esports orde op zaken. Dankzij een formatie die gericht was op teamfights en een uitzonderlijke prestatie van toplaner NooB met zijn Kennen kon het Genkse team alle neutrale doelstellingen bemachtigen. Team 7AM was definitief uitgeteld, KRC Genk won de match met 3-1.

Belgische fans van League of Legends mogen zich dus opmaken voor een halve finale van de Summer Split 2021 tussen Sector One en KRC Genk Esports. Die clash vindt op maandag 8 augustus plaats en kan je volgen met onze livestream op Pickx Esports en op het Pickx Live-kanaal op tv!